Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатите от 49-ото Народно събрание все още заседават.
Депутатите от 49-ото Народно събрание все още заседават.

С доказано високия риск от пристрастяване хазартът е не по-малко антисоциален от тежките наркомании и алкохолизма. Ако тези депутати са наистина народни представители - те би трябвало да подкрепят колективния интерес на гражданите и да спрат публичните реклами за хазарт. Длъжни са също така да ограничат местата, където могат да се отварят казина и други организирани форми на хазарт.

Почти четвърт век обаче - от 2001 г. - законодателството на България създава привилигерована нормативна среда за масов хазарт. Във всяко населено място от няколко хиляди души население нагоре, в центъра има казино, а до него или срещу него - заложна къща. Така се облекчава максимално възможността пристрастеният играч да остави цялото си имущество в казината.

В интернет е трудно да отвориш сайт, коойто да не стартира с реклама на хазарт - на няколко известни фирми за хазарт. Тези депутати, които гласуват против - или "въздържали се" - закон за спиране на хазартния произвол не са мои депутати - те не ме представляват и няма да получат подкрепата ми на избори.

От фейсбук