Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петя Банкова
Петя Банкова

Операцията на ДАНС и КПКОНПИ е по неотложност, ще докладват на прокуратурата по-късно

Шефката на Агенция "Митници" не е задържана, нито заместникът й Людмил Маринов, каза за "24 часа" адвокатът на Петя Банкова Аделина Натина. 

Акцията на ДАНС и КПКОНПИ започна сутринта, а в жилищата и работните места на Банкова и Маринов са иззети документи и други вещи. 

Операцията е по неотложност и прокуратурата няма представа какво се прави, казва още адвокат Натина. От дома на Петя Банкова са иззети бележките й от обучителни курсове, както и договора за банков кредит на съпруга й. 

"Петя Банкова не познава Николай Николов-Паскал, дори е отстранила от системата на митниците хора, които са били свързани с него", заяви адвокат Натина във връзка с информацията, че акцията е свързана с легендарния контрабандист. 

Петя Банкова беше назначена за директор на Агенция "митници" в средата на февруари. Преди това беше зам.-директор. Дългогодишен служител е на ДАНС, както и заместникът й Людмил Маринов. И двамата не са били в добри отношения с председателя на ДАНС Пламен Тончев, научи "24 часа". 

Операцията на ДАНС и КПКОНПИ продължава. По-късно ще се прецени дали ще има заповеди за задържане от 24 часа за разпитваните. 

Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, но няма да се предам, каза пред медиите Петя Банкова и заедно с адвоката си се качиха в автомобил на МВР.

По думите на адвоката прокуратурата все още не е уведомена за случващото се.

Очаквайте подробности!