Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО БОРИСОВ
БОЙКО БОРИСОВ

В единия случай казват: "Бойко, помогни ни", в другия: "Виновен е за всичко".

Висша форма на демокрацията е след изборите хората да определят кой и как да управлява. Затова е хубаво да мислим, когато има избори, а не след това. Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, за Атанасов, за Петков, за Василев, с които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи и министри, политики. И всички сче казвали, че сме свършили добри неща.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на упреците, отправени му по-рано днес от Кирил Петков в тв ефир.

Отговарям само за ГЕРБ и Румен Христов ми е дал правото да говоря и от името на СДС, като лидер на коалицията. Така че мога да отговарям само за себе си и партиите, които представлявам. Оценките, които се дават, са право на всеки лидер, коментира Борисов. 

Всеки ден искате едно и също да повтарям. Петък, събота, неделя - можеше да имаме правителство, и в понеделник да го гласуваме, заяви Борисов. И отново припомни кои имена е зачеркнал в списъка с министри на ГЕРБ и какви компромиси е направил и как ПП-ДБ са продължили до последно да настояват за МВР.

На ГЕРБ е работа, ние ще решаваме с кой ще управляваме, отговори Борисов на въпрос за това дали са готови за коалиция с ДПС.

Петков много ясно каза как сме работили през тези 9 месеца и тази мантра повече не трябва да се употребява, защото не е истина, допълни лидерът на ГЕРБ.

ДПС не е участвал нито в един миг в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, коментира Борисов и отново напомни, че са направили всичко, за да има правителство. 

За промените в конституцията Борисов отново каза, че е подкрепил това, което Христо Иванов е предложил.

Да ви кажа за Турски поток - той не се казва Турски, а Балкански, одобрен от ЕК, на междуправителствено заседание на САЩ. Гласувано от парламента без нито един против. И всички тези хора - Христо, Атанас, Асен Василев, Петков, когато дойдоха при мен да сложим 20-те лева такса за Унгария и Австрия, им казах: колеги, сега разбрахте ли колко е важно геостратегическо съоръжение, как искате милиарди да спечелим повече към държавата. След това го гласувахме в парламенат заедно. Сиреч, тогава Балкански поток беше добър и ПП-ДБ гласуваха за него, допълни Борисов.