Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Експлозия, пожар и стрелба с автомат в концертна зала в Подмосковието, евакуирани са хора
Кадър: Х
Експлозия, пожар и стрелба с автомат в концертна зала в Подмосковието, евакуирани са хора Кадър: Х

Най-малко 40 души са убити и над 100 ранени в терористичния акт в концертната зала "Крокус сити хол" в Подмосковието, предадоха световните агенции, като се позоваха на руската Федерална служба за сигурност. 

Руската прокуратура е започнала разследване за терористичен акт, пише БТА.  

Руски медии първоначално съобщиха за взрив, за стрелба с автоматично оръжие и за пожар в голямата концертна зала по време на концерт на руската рок група "Пикник". 

В концертната зала, намираща се в голям търговски комплекс в Подмосковието, има хиляди места. Не е ясно колко зрители е имало в залата.

Най-малко петима са били нападателите, открили огън с автомати по време на концерта. Руски медии казаха, че те са били в камуфлажни облекла. 

Една трета от залата е в пламъци. Хеликоптери участват в гасенето на пожара. Десетки линейки, полиция, националната гвардия, специални сили, бяха изпратени в зоната. 

Покривът на сградата, в която се намира концертната зала, може да рухне, според сведения в социални мрежи. 

Смята се, че в горящата сграда може да има около 100 души, предаде ДПА. 

По-рано беше съобщено за около 100 евакуирани през подземията на залата. Съобщаваше се и за хора, намиращи се на покрива на сградата.

От залата "Крокус сити хол" край Москва са били евакуирани всички членове на Симфоничния оркестър на Ленинградската област, предаде ТАСС, като се позова на представители на оркестъра. Те казаха, че членовете на оркестъра са невредими.

Те е трябвало да участват в концерта на групата "Пикник", по време на който неизвестни въоръжени лица откриха стрелба в концертната зала, при която по данни на руските власти са убити най-малко 40 души и над 100 души са били ранени.

Членовете на група "Пикник" също са евакуирани невредими.