Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Изкуствен интелект
СНИМКА: Pixabay
Изкуствен интелект СНИМКА: Pixabay

Не ти ща изкуствения интелект. Единственото вярно нещо за мен е, че съм написал "Скритият живот на една помакиня". А книга за Америка въобще нямам. Тя се казва "До СтраТсбург и назад" и не е за живота ми в Америка, защото аз просто не съм виждал дори океан, камо ли да мина отвъд него.

На всичко отгоре ме е състарил с няколко месеца... 🙂

Христо Стоянов е български писател, поет и публицист. Роден е на 26 април 1956 г. в Габрово. Автор е на няколко книги, включително „Скритият живот на една помакиня", която предизвиква противоречия и дискусии поради откровеното си съдържание. Работата му често се фокусира върху социални и политически теми, както и лични преживявания и спомени от детството му в България.

книги

Ето някои от най-известните книги на Христо Стоянов:

"Скритият живот на една помакиня" (1998) – Тази книга разказва историята на млада жена от ромски произход, която е принудена да води двойствен живот поради културните и религиозни предразсъдъци. Това беше първата книга на Стоянов, която привлече значително внимание и предизвика дебати.

"До Страната на мрака и обратно" (2001) – В тази автобиографична книга Стоянов описва пътуването си до Съединените щати и опита си като емигрант. Той обсъжда разликите между американската и българската култура и споделя личните си наблюдения за живота в чужбина.

"Записки по българските мафии" (2007) – Тази книга е колекция от журналистически статии и разследвания на Стоянов за организираната престъпност в България. Той изследва връзките между политиката и подземния свят и критикува корупцията и беззаконието в страната.

"Приказки от тъмното" (2012) – В тази книга Стоянов събира истории и анекдоти от различни източници, включително собствения си опит и фолклора. Тези приказки често имат мрачен или зловещ обрат и изследват темите за смъртта, насилието и човешката природа.

"Изповедта на една курва" (2016) – Тази книга е базирана на интервюта със стогодишна проститутка и представя нейния разказ за живота й на улицата. Тя изследва темите за оцеляването, сексуалността и социалната стигма.

Това са само малка част от книгите на Христо Стоянов. Неговата работа обхваща широк спектър от теми и жанрове, което го прави плодовит и многостранен автор.

От фейсбук