Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев Снимка: Велислав Николов
Румен Радев Снимка: Велислав Николов

Светът загуби един от най-изявените борци за човешки права и демокрация. Затова е изключително важно да бъдат изяснени всички обстоятелства около смъртта на Алексей Навални в затвора и те да станат достояние на международната общност. Това написа президентът Румен Радев в социалната мрежа "Екс" по повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. "Почит пред неговата памет!", допълва държавният глава.

Руските власти съобщиха днес, че руският опозиционер Алексей Навални е починал днес на 47-годишна възраст в затвора в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда. По данни на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) Алексей Навални е починал след внезапно прилошаване.

"На 16 февруари 2024 г. в поправителната колония № 3 осъденият Навални А. А. се почувствал зле след разходка, почти веднага изгубил съзнание. Веднага пристигнали медицински работници от институцията и бил извикан екип за спешна медицинска помощ", се казва в съобщение на сайта на ФСИН. Според същия източник причината за смъртта на този етап не е установена.