Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиана Кирилова
Илиана Кирилова

- Прокурор Кирилова, председателят на Парламентарната група на ДПС Делян Пеевски предложи да се създаде временна парламентарна комисия, която да проучи дейността на Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, както и дали е оказван натиск върху магистрати. В същото време съдия Владислава Цариградска съобщи в свое интервю, че при заплахата, отправена към нея, е било споменато, че Божанов е близък до бившия главен прокурор Иван Гешев и Делян Пеевски. Има ли наистина данни за връзка на депутата Делян Пеевски с Божанов?

- На вчерашния брифинг имах разрешение от наблюдаващите прокурори да изнасям факти и обстоятелства, но не всичко по делото. Днес получих разрешение от тях с оглед на интереса, който имат медиите. Затова категорично заявявам, че по отношение на народния представител Делян Пеевски няма никакви доказателства той да се познавал с покойния Божанов, както и да е бил близък с него. Това е от разпитите на всички свидетели, проведени до момента. Поради тази причина няма основание той да бъде разпитван.

- Вие споменахте, че разследването е за ОПГ за натиск и измами, но кои са другите членове на групата. Сред тях има ли адвокати например?

- С оглед на това, че досъдебното производство не е приключило и има действия, които предстоят да бъдат извършени, не мога публично да кажа кои са другите лица. Имаме данни, че в така създадената група участват лица, които са юристи.

Цялото интервю с прокурор Кирилова четете във в. "24 часа".