Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Павлов разказва за преживяванията си покрай съседката Красимира Трифонава. Снимки: Авторът
Владимир Павлов разказва за преживяванията си покрай съседката Красимира Трифонава. Снимки: Авторът

"Ще те смачкам. Знаеш ли какви хора съм смачкала. Нямаш представа какви връзки имам".

С тези думи тъщата на удушения Пейо Красимира Трифонова заплашвала съседа си в Бургас Владимир Павлов, твърди самият той пред "24 часа".

Близо три години доскорошната служителка на Външно министерство и бивш консул в Тайланд и Павлов, който е общински съветник, живеели на един етаж в блок в жк. "Лазур" на крачка от Морската градина.

Красимира, дъщеря й Габриела Славова и баба  й Тона Трифонова обитавали двустайно жилище в кооперацията. Настанили се в него, когато Габриела започнала работа в общината като младши експерт по младежки политики и превенции през 2020 г.

В този блок на 2-я етаж /точно над входа/ живели Габриела, майка й и баба Тона.
В този блок на 2-я етаж /точно над входа/ живели Габриела, майка й и баба Тона.

Конфликтът между бившата дипломатка, арестувана сега за убийството на зет си Пейо и общинския съветник започнал след едно обаждане от Павлов до тел.112. Преди около 3 години той видял, че 3-годишното тогава дете на Габриела е само на улицата пред блока и по думите му, всеки момент е можело да го блъсне кола. Павлов изтичал и хванал детето преди да е станал инцидент и веднага позвънил на спешния телефон.

"Имаше и свидетели на случката. Тук непрекъснато минават коли, улицата е оживена. Позвъних на тел.112 без да знам тогава, че има ли сигнал за дете в беда се задействат и самосезират много инстанции. Чрез прокуратурата автоматично бе заведена служебна проверка и веднага ме извикаха да давам обяснения в Пето районно управление. Изискаха всички видео и снимкови материали с които разполагам, разпитаха свидетели от входа", разказва Павлов.

Тогава, според Павлов, Красимира го обявила за враг номер 1. Започнали разправии между двамата, дипломатката непрекъснато пускала жалби срещу съседа си в полицията, като за респект използвала  служебния си имейл адрес към МВнР.

Обвини ме даже, че искам да я убия и ми връчиха предупредителен протокол. А тя беше тази, която ме причака в градинката с метална тръба в ръката. Тогава я питах ще ме удари ли, а тя отвърна, че не само ще ме удари, но ще направи така, че все едно аз съм й посегнал", твърди Павлов. 

Заключената врата на жилището, което и в момента се обитава от Тона Трифонова.
Заключената врата на жилището, което и в момента се обитава от Тона Трифонова.

Той е съветник няколко мандата, представяше се за човека на  "Възраждане" в Бургас, но през лятото на 2020 г. се разграничи, обявявайки, че е омерзен от лидера  Костадин Костадинов. В момента е общински съветник от ПП Справедлива България обединени родолюбци /СБОР/.  По професия е строителен инженер и работи в сферата на строителството.

Павлов си спомня още, че за разлика от Красимира Трифонова, Габриела била винаги мълчалива, особено в присъствието на майка си или баба си Тона.

Репортер на "24 часа" опита да се свърже с възрастната жена, но тя не отвори вратата на апартамента. Според обитатели на блока тя все още живеела на адреса.