Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ален Делон и дъщеря му Анушка на Международния филмов фестивал в Кан през 2007 г. СНИМКА: РОЙТЕРС
Ален Делон и дъщеря му Анушка на Международния филмов фестивал в Кан през 2007 г. СНИМКА: РОЙТЕРС

На 88 години великият актьор става свидетел на срамни скандали, които излагат на показ цялото мръсно бельо на семейството

Скандалите, които раздират семейството на Ален Делон, отдавна  не са новина. Те имат толкова дълга история,  че публиката започна да ги възприема като особеност на пейзажа около 88-годишното “свещено чудовище” на френското кино. 

Независимо от това напоследък раздорите придобиха мащаби, заради които се заговори за истинска война между децата на звездата. Медии използваха думата “патетично”, за да опишат случващото се през последните месеци и особено седмици. А то е недостойно вадене на мръсно бельо, което се разиграва не зад стените на семейния дом, а пред очите на всички.

“Ален Делон е дълбоко шокиран от излагането на показ на личния му живот, за него това е унизително, истински кошмар”, заяви дългогодишният му адвокат Кристоф Айела ден след като стана ясно, че легендарният киноактьор е завел дело за клевета срещу най-големия си син – Антони Делон.

Спусъкът, който отприщи войната, бе натиснат в самото начало на годината, на 4 януари, когато 59-годишният първороден син на звездата от брака му с Натали Делон даде бомбастично интервю за сп. “Пари мач”, разкривайки подробности за влошеното здравословно състояние на баща си. В него Антони обвинява своята полусестра Анушка в укриване от него и от другия им брат Ален-Фабиен на факта, че актьорът е бил подложен в Швейцария между 2019 и 2022 г. на 5 когнитивни теста, като не е успял да се справи с нито един. “Според лекарите тези тестове показват когнитивна деградация, която

поставя баща ми в състояние на психологическа слабост,

т.е. на уязвимост”, казва Антони, като подчертава, че Анушка е скрила медицинските резултати заради свои лични интереси. С мълчанието си тя го постави в опасност, добавя още най-възрастният от наследниците на Делон, наричайки сестра си “способна на всичко манипулаторка”. От интервюто става ясно, че той първи е направил изложение пред полицията, макар и без да подава официална жалба срещу Анушка. 

Антони разкрива, че Ален Делон е зле, че не издържа да се гледа в подобно състояние, останал без сили. “Той говори малко, уморява се или се нервира, когато го караме да повтори, защото не се чува добре какво казва. Потънал е в мислите си, настроенията му се менят, безспорно заради това, което преживява”, продължава откровенията Антони. Според него Гепарда (една от култовите роли на киногиганта) е победен от старостта и е жертва на загуба на паметта, която му пречи да си спомня разговори и да се придържа към решенията, които взема, цитира в. “Фигаро”. 

Анушка не остана длъжна и отговори на обвиненията на брат си пред телевизия TF1: “Отказвам да бъда омърсена по този начин, да ме третират като манипулаторка, лъжкиня и не знам още какво”, заяви тя. “Срам ме е, че нашият семеен живот, че интимният ни живот е на показ”, добави единствената дъщеря на легендата, която сподели, че не може да спи и е имала желание да се убие, когато разбрала за постъпката на брат си. И се закани, че също ще го съди за клевета, отправяне на заплахи и тормоз. Според нея Ален Делон

все още понася последиците от инсулта,

претърпян през 2019 г., но е напълно способен да води разговори и да подписва документи.

Накрая във войната влезе и най-малкият от фамилията, който зае страната на своя полубрат. Ален-Фабиен извади запис на таен разговор между Анушка и 88-годишния киноидол. В него се чува само гласът на Анушка, която казва: “Уморена съм, татко, заради всичко, което се случва. Погребват ме, а теб те изкарват глупак. Преди всичко трябва да си предпазлив.

Ти си глупак, а аз съм тъпачка, момиче, което манипулира баща си

Татко, може да се наложи да кажеш нещо, защото капанът ще щракне върху теб”. В пост в социалните мрежи Ален-Фабиен призна, че е направил записа с телефона си, обвит в кърпа, като го оставил в стаята и излязъл да изпуши една цигара. “Ти отвори кутията на Пандора”, нахвърли се и той на свой ред срещу сестра си.

Истински трилър или може би сапунка, риалити без край!  И за да се затвори напълно кръгът на тоталната взаимна омраза, изтърсакът обяви, че ще съди Анушка “за злоупотреба със слабостта на уязвимо лице”, като определи начина ѝ на действие като “методи, практикувани от негодници и мафиоти”.

Не са малко онези, които смятат, че зад споровете за здравословното състояние на баща им всъщност стоят конфликти за огромното му наследство, което никой не знае с точност на колко възлиза, но според различни източници се изчислява на между 220 и 300 млн. евро в имоти, произведения на изкуството, права върху филми и кеш.

Антони опита да отхвърли тази причина за кавгите, но от думите му стана ясно, че е силно засегнат от начина, по който кинозвездата е решил да разпредели състоянието си. Известно е, че актьорът обожава дъщеря си и я нарича “любовта на живота ми”, докато със синовете си от години е в обтегнати отношения. Преди време

той определи Анушка за единствен изпълнител на завещанието му

След това пък стана ясно, че е взел решение да ѝ остави 50% от богатството си, докато момчетата ще получат по 25%. 

“С наследството всичко е уредено”, заяви Антони ден след скандалното си интервю в “Пари мач”. “Не трябва да има спекулации, трябва да спрем да говорим за тази история с парите”, продължи той, като бе категоричен, че щом баща му е решил така да разпредели финансите си, така ще бъде.

“Не ме изненадва, че фаворизира дъщеря си, разбирам го. Но аз бих постъпил по по-справедлив начин”, изплю камъчето най-големият син. Вероятно не е случайно едно друго от обвиненията му срещу Анушка – че иска да премести баща им за постоянно в Швейцария, чийто гражданин е актьорът. Причината била, че тя се опитвала да избегне високия данък наследство във Франция, докато в някои швейцарски кантони такъв няма. В същото време най-съкровеното желание на самия Ален Делон било да остане в имението си в Души, където живее - замък, разположен върху парк от 120 хектара. 

Нейният отговор отново не закъсня: 88-годишният бивш красавец №1 на седмото изкуство се лекува в Швейцария и това е единствената причина тя да го придружава там на всеки 2 месеца за медицински прегледи. “Имам чувството, че

за баща ми се говори, сякаш вече е мъртъв

Парите му засягат единствено него. Аз съм дъщеря на баща си, не съм дъщеря на портфейла му”, заяви Анушка пред TF1.

До какви крайности ще стигне грозната семейна разпра, само може да се гадае. Едно е сигурно – хората, които се възхищават на огромния талант на Ален Делон, с тъга споделят, че именно той е най-голямата ѝ жертва.

Кого ще остави след себе си геният на 7-ото изкуство

Антони Делон е роден от връзката на баща си с актрисата Натали Делон. Появява се на бял свят на 30 септември 1964 г. в Холивуд, където младото семейство живее по онова време. Бракът на родителите му продължава 5 години – от 1964 до 1969 г., но двамата остават в добри отношения след раздялата. За разлика от отношенията с Антони. В биографията си “Между кучето и вълка” (израз, с който се означава периодът от деня на залез-слънце) най-възрастният от децата разказа как след развода е бил убеден, че баща му не го обича, и е расъл много самотен. По-късно започва битката му с огромното его на звездата, който се опитва да го пречупи и да го обрече на безропотно послушание. Антони си спомня също как Ален не се обаждал с месеци и не се интересувал от него. Дори за раждането на сестра си младежът научил от новините. В последните години двамата изглеждаха по-близки, особено около болестта на Натали Делон, която издъхна от рак през 2021 г. Антони е баща на три дъщери – Алисън, Лив и Лу.

През 1962 г. се ражда още един син от мимолетната връзка на красавеца с поразителните сини очи с германската певица Нико. Кристиян Арон Булон, наричан Ари, години наред водеше борба да бъде признат, но актьорът остана непоколебим в отказа си въпреки поразителната физическа прилика между двамата. През 2023 г. Ари, който заработваше като фотограф, бе открит мъртъв в апартамента си в Париж.

Изминават 20 г. преди кинолегендата отново да се сдобие с потомство. През 1987 г. той се влюбва в нидерландската манекенка Розали ван Бремен и от техния съюз се раждат две деца – Анушка, на 25 ноември 1990 г., и Ален-Фабиен, на 18 март 1994 г. Киноиконата признава, че единствената му дъщеря е голямата му слабост и че на нея е помагал най-много в кариерата ѝ. Днес 33-годишната жена е омъжена за Жулиен Дереймс и е майка на малко момченце, наречено Лино.

Ален-Фабиен също като полубрат си расте далече от баща си, защото родителите му се разделят, когато е на 8 г. Момчето твърди, че те са били и ще си останат най-големите му врагове и че са го изоставили. Последиците от детските травми не закъсняват – Ален-Фабиен сменя училищата като носни кърпи, потъва в марихуаната, попада в център за детоксикация. През 2011 г. едва не попада в затвора заради инцидент с огнестрелно оръжие. 18-годишен заживява като безпризорен. И започва да си урежда сметките с прочутия си баща чрез пресата, като дава сензационни платени интервюта. Постепенно обаче намира пътя – първо като модел, пише роман, а и киното отваря вратите си за него. Всъщност и трите деца на Делон следват стъпките му, но остават в огромната му сянка.

През лятото 3-мата наследници се съюзиха срещу последната жена в живота на Самурая, малтретирала го

Разправиите в клана Делон имат своята предистория от миналото лято. Тогава Анушка, Антони и Ален-Фабиен се озоваха от една и съща страна на барикадата, защото имаха общ враг – Хироми Ролен - жената, която живееше с баща им от 2019 г. и се грижеше за него след претърпения инсулт. Ален Делон я наричаше своя спътница, докато потомците гледаха на нея единствено като платена служителка, натоварена да бди за здравето му.

На 5 юли 2023 г. трите деца започнаха съдебна процедура срещу Ролен, като я обвиниха в морален тормоз и злоупотреба със слабостта на актьора.

“Тя отговаря вместо него, като се преструва, че е той, опитва да обсеби пощата му. Пречи на децата му да идват да го виждат редовно, както са правили преди”, обяви тогава семейният адвокат Кристоф Айела. Според жалбоподателите Хироми използвала влиянието си, за да изолира звездата от близките му и да го направи напълно зависим от нея. Освен това биела любимото му куче. 

60-годишната жена от японски произход се оказа отдавнашна позната на кинозвездата. Тя работела като асистентка в много филми с негово участие. Двамата първо били приятели, но впоследствие се привързали един към друг и помежду им пламнала любов. Пред френски медии свидетел разказа, че актьорът имал намерение да сключи брак с Ролен, за да осигури  старините ѝ. Така тя също би имала претенции за част от огромното му наследство. Вероятно именно този факт e накарал децата му да застанат в общ фронт срещу нея.

Между впрочем самият Ален Делон се присъедини с декларация към съдебната жалба на наследниците си и накара Хироми да напусне имението му в Души. Тя пък на свой ред даде на съд Анушка, Антони и Ален-Фабиен с мотива, че е била изхвърлена насила, и дори представи медицинско свидетелство, че е пострадала. 

Пред медиите жената заяви, че е жертва на заговор. Тя отрече всички обвинения и посочи, че няма за какво да се упреква. “Тъй като се обичахме, единственият изход за тях бе да измислят как  да ме изкарат виновна”, твърдеше последната жена в живота на кинолегендата. Според думите ѝ тя и актьорът имали любовна връзка повече от 20 г.

По ирония на обстоятелствата точно в деня, когато Антони Делон даде буреносното интервю в “Пари мач”, прокуратурата в Монтаржис оповести, че оставя без последствия жалбата на децата на Делон, както и тази на Ролен, тъй като разследването не е открило достатъчно основания да даде ход на дело.  

Още една ирония – за целите на разследването е била поискана медицинска експертиза на екранния идол, на основата на която прокурорът на Монтаржис заключава, че способностите за преценка на актьора са “напълно нарушени”, поради което компетентните власти предвиждат начало на процедура по поставянето му под юридическа защита. На практика това означава, че човекът, който десетилетия наред бе символ на мъжка сила и физическо съвършенство, може да бъде поставен под попечителство, с други думи – няма да може да взема решения по собствена воля. Възможност, която дори Антони Делон не посмя да предположи и която би била изключително тъжен и незаслужен завършек на един изпълнен със слава и всеобщо обожание живот.