Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов. КАДЪР: Фейсбук/Бойко Борисов
Бойко Борисов. КАДЪР: Фейсбук/Бойко Борисов

"България си имаше добър министър-председател. В момента действа изключително демократичен принцип, с жесток самоконтрол, мисля, че това е добро за държавата. Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел при ротацията". Така коментира предстоящата през март ротация лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас.

"Най-важното е МРРБ в рамките на тази седмица трябва да направи Плана и правилата. Сега министерството трябва да работи не на 100, а на 1000% от капацитета си", посочи той. 

"Ще се направи анализ на всеки един министър и ако има такива, които не са се справили добре - ще бъдат сменени. Това ще стане след анализ на лидерите и ще вземем решение", каза Борисов.

"Хаосът по границата през последните години ни спря от пълно влизане в Шенген. Засега Калин Стоянов смятам, че се справя много добре. Изрично трябва да благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, написа писмо и застана зад България. Изпълнили сме условията, само трябва да покажем, че пазим надеждно границата", каза още Борисов и напомни за гонките с мигранти. 

"ДПС отдавна казаха, че не желаят да участват с министри", посочи Борисов.

"Стига сме се разделяли", призова лидерът на ГЕРБ. 

"След като години наред имаха свръхпечалба "Лукойл", мисля, че проверката е нещо като висша форма на доверие от страна на държавата към тях. От какво се притесняват, ако всичко им е наред? Да не би да са произвели повече горива и да ги изнасят по море, където да ги претоварват. Години наред ни взимаха по 1 лв. на всеки литър гориво", заяви Борисов. 

"Еврозоната е постижима. Ние бяхме на входа преди 3 години. Влизането в Европейския банков съюз е тежка задача. В чакалнята на еврозоната, когато си, тогава решението е политическо. Трябва да работим заедно, защото инфлацията е проблем", каза Борисов.