Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев КАДЪР: БНТ
Румен Радев КАДЪР: БНТ

Президентът Румен Радев заяви пред медии, че ще сезира Конституцинния съд за промените в основния закон, които депутатите приеха окончателно днес.

"За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституцинния съд е мой дълг", посочи той.

Вече е ясно, че гласуваните промени в Конституцията няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани", каза Радев. 

"За сметка на това подкопават устоите ни, като демократична, правова и суверенна държава. И зад тези промени прозира една ясна цел - управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие", допълни Радев.

"С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем.

За експеримента с конституцията българите ще плащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг", посочи държавният глава.

Очаквайте подробности.