Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никълъс Кейдж не изключва възможността да се снима в сериали. КАДЪР: Инстаграм/nicolascagefans
Никълъс Кейдж не изключва възможността да се снима в сериали. КАДЪР: Инстаграм/nicolascagefans

Носителят на "Оскар" има 15-месечна дъщеря от последната си съпруга

Дни преди да стане на 60 години, актьорът Никълъс Кейдж изненада почитателите си с признание, че мисли за пенсиониране. “Имам чувството, че вече казах всичко, което можех, в киното, след като прекарах 45 г. в него и участвах в над 100 филма”, обяви носителят на “Оскар”. Той все още не е взел окончателно решение кога точно да се оттегли от Холивуд, но идеята да го стори скоро, се превръщала в основна в главата му. Смята, че може да направи най-много още 3-4 филма, преди да се отдаде на по-спокоен живот. Мечтата му е да създаде нещо запомнящо се, с което да си вземе довиждане с киното.

Кейдж обаче успокои почитателите си, че ранното му пенсиониране от Холивуд не означава абсолютен край на неговата филмова кариера. “Може би е време да се насоча

към завладяващото стрийминг изживяване и телевизионните сериали

Не знам. Трябва да потърся следващата стъпка, защото все още не съм я намерил”, обясни актьорът.

Замисля се за спасение от “месомелачката” на Холивуд, разсъждавайки върху живота на своя баща Август Копола. Макар да е университетски преподавател, той също в един момент става част от филмовата индустрия подобно на брат си - режисьора Франсис Форд Копола, и на сестра си - актрисата Талия Шайър. Август Копола умира внезапно на 75-годишна възраст от сърдечен удар.

Разсъждавайки върху земния път на своя баща, Никълъс Кейдж изведнъж осъзнава, че може би му остават около 15 години живот. И след като се запитва за какво точно иска да ги използва, си дава сметка, че мечтата му е да ги прекара спокойно със семейството си.

Актьорът има 15-месечна дъщеря от петата си съпруга Рико Шибата. При раждането ѝ той споделя, че през последните години са му липсвали люлеенето и пеенето на приспивни песни, тъй като предишните му две деца вече са големи. Първият му син Уестън е на 33 години, а вторият - Кал-Ел, на 18. Уестън Кейдж Копола уверено върви по стъпките на баща си, и то не само в киноиндустрията, но и в живота. Вече е женен три пъти и има четири деца.

Макар на няколко пъти през годините Никълъс Кейдж да е декларирал публично, че винаги е поставял семейството на първо място, а не работата си, шумните му разводи го показват в съвсем различна светлина. Майката на първия му син – актрисата Кристина Фултън,

заведе иск срещу него за 13 млн. долара,

защото не изпълнява обещание при раздялата им да осигури къща, в която тя да отглежда тяхното дете. След продължила две години съдебна сага двете страни постигат тайно споразумение.

Гримьорката Ерика Койке, за която актьорът бе женен само четири дни през 2019 година, също претендира за обезщетение за нанесени морални щети. Причината е, че по време на развода им той признава, че бил пиян и нищо не си спомнял, а тя се възползвала от това и чрез измама се омъжила за него от користни подбуди.

Любовната му приказка с актрисата Патриша Аркет също приключва с тежко съдебно дело, което слага край на продължил едва две години семеен живот. След него Никълъс Кейдж има брак в продължение на 104 дни с Лиса Мари Пресли. Приживе дъщерята на Краля на рока Елвис описва връзката им като много бурна и белязана с непрекъснати скандали. Сравнява отношенията им с тези на 12-годишни деца, строящи пясъчна кула.

Най-дълго продължава бракът му с бившата сервитьорка Алис Ким, която е майка на втория му син. 11-те години съвместен живот също обаче са белязани с чести разправии. При един от скандалите им даже холивудската звезда се озовава в ареста.

“В живота не съществува Ник Кейдж, който да не иска да прекарва време с децата си. Няма и Ник Кейдж, който да поставя кариерата си пред семейството. Отказах да участвам във “Властелинът на пръстените” и в “Матрицата”, защото не исках да отида в Нова Зеландия или в Австралия за три години.

Имах нужда да бъда у дома със сина ми Уестън,

това е факт”, заяви преди време актьорът пред списание “Пийпъл”. Той смята, че с последната си жена най-после е намерил този семеен живот, от който има нужда.

Никълъс Кейдж среща художничката Рико Шибата в родната ѝ Япония, където отива да снима филм. Макар да е с 31 г. по-млада от него, помежду им има много силно привличане. След като се връща в САЩ, актьорът кани Рико на гости. Тя остава няколко месеца, но се връща в Япония. Прекарват часове, говорейки си онлайн.

“Бяхме наистина щастливи и развълнувани да прекарваме заедно, така че накрая просто казах: “Виж, искам да се оженя за теб” и се сгодихме във FaceTime (платформа за видеоразговори - б.р.)”, спомня си той. Годежният пръстен с черен диамант, който е любимият цвят на японската художничка, е изпратен по пощата, тъй като на нея ѝ трябва известно време, за да се премести да живее в Америка.

“Знам, че пет брака са много, но смятам, че този път успях”, казва след сватбата им през 2021 година Никълъс Кейдж. Брачната церемония е толкова скромна и интимна, че за нея се разбра почти месец по-късно. А и актьорът по никакъв начин не намалява бясното си снимане на филми. Твърди се, че участва в няколко проекта, чиито премиери са разпределени до 2025 г. През март му предстоят снимки в Мароко.

Актьорът бил на косъм от фалит

Никълъс Кейдж призна, че му се е налагало да се снима и във второразредни филми, за да избегне фалит. “Бях вложил прекалено много средства в недвижими имоти. Пазарът им в един момент се срина и аз не успях да изляза навреме от него. Дори филмът да се окаже лош, хората знаят, че аз не бягам от работа, защоте не ми е все едно”, разкри звездата.

След като печели “Оскар” за най-добра мъжка роля във филма “Да напуснеш Лас Вегас”, той се превръща в един от най-високо платените актьори в Холивуд. Натрупва състояние от 150 млн. долара и решава да го инвестира в луксозни имоти в САЩ и Европа.

По време на финансовата криза през 2009 г. обаче губи почти всички. Освен това натрупва дългове от 6 млн. долара. По ирония на съдбата трябва да се премести в данъчния рай Лас Вегас, за да избегне банкрут. Тогава започва да приема и почти всички предложения. Непрекъснато е на снимачната площадка. Прави по няколко филма годишно, за да стабилизира финансовото си положение, но нито един не му носи дори номинация за награда.