Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: МВР
Снимка: МВР

Трима мъже са качили принудително 19-годишен младеж в кола в Бургас, след което го отвели до двора на университет в града. След множество заплахи и изстрел с пистолет, похитеният бил принуден да легне на земята и да изчака оттеглянето на извършителите.

Инцидентът, за който от полицията съобщават официално днес, е от вечерта на 3 декември. На следващия ден  - 4-ти декември,  в Първо Районно управление е получено съобщение от 19- годишен бургазлия за това, че в района около денонощен магазин на ул. "Св.Св. Кирил и Методий" в центъра на Бургас, е бил заставен да се качи в лек автомобил "БМВ" с бургаска регистрация.

Младежът е бил откаран до двора на университет "Проф. д-р Асен Златаров" в к-с "Славейков". След множество заплахи и закани, както и след изстрел с пистолет в земята, похитеният е бил принуден да легне на земята и да изчака оттеглянето на извършителите.

В резултат на бързите полицейски действия е установена самоличността им – това са трима бургазлии на възраст от 26 до 28 години, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева.

По данни на разследващи причина за отвличането са неуредени междуличностни взаимоотношения между 19-годишния бургазлия и един от извършителите.

Проведени са множество процесуално-следствени действия, установени са свидетели и всички лица, съпричастни към деянието. Автомобилът, с който се придвижвали извършителите, е иззет. Иззет е и газов пистолет, с който е произведен изстрел. Работата по цялостно документиране на случая продължава от служители на Първо Районно управление, казаха още от полицията.