Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

"Основната вина е на БФС, една седмица разигравали хората - София, Пловдив, Кърджали, пак София и в един момент полицията нямала нито времето, нито плановете да се подготви за едно такова предварително знаещо се как ще завърши събитие". Така Бойко Борисов коментира размириците при протеста миналата седмица. 

Винаги съм бил "за" истината и след като в обществото има няколко мнения и виновни страни, най-добре е тази анкетна комисия да се създаде.  Гласувах за ген. Атанасов да я оглави, нека да разгледат тези факти и обстоятелства, коментира Бойко Борисов в парламента, относно създалата се преди минути временна комисия, която ще разглежда полицейското насилие от протестите. 

"Вярна е и другата теза, че ние не сме разследващ орган и тези комисии повече са говорилни, но мисля, че обществото има нужда да разбере повече кой, защо и как разреши на агитки да провеждат мирен процес. Това не може да бъде", добави още той. 

 Полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, защото надали имат началник, който им казва да се държат по този начин затова те са с специална подготовка, за да прилагат допустима сила при задържане на лица, и паднал човек не се рита. Това е основен закон дори и в спорта, категоричен бе Борисов. 

По отношение на оставката на вътрешния министър, Борисов каза, че тази тема е затворена от първия ден.

"По отношение на зам.-министъра на вътрешните работи Темелакиев, който отстраниха по оперативната дейност, беше зам.-министър на Бойко Рашков, просто не ги разбирам. Последните три години всичко, което е било на среден и управленски пост по времето на ГЕРБ беше уволнено", отсече лидерът на ГЕРБ.

"Има професионално ръководство, имат командири тези хора, които преди това трябва да направят съответните разводи, да дадат указания, да подготвят, да тренират, но затова трябва надлежно уведомление", продължи той. 

"Ако си спомняте пред дни ви казах, че Асен Василев е разбрал, че парламента в една парламентарна република е този, който има окончателното решение и в последните дни той активно работи с нашите депутати", обърна внимание Борисов, относно данъчните закони, които ще бъдат разглеждани днес на първо четене в парламента. 

Той не пропусна да похвали финансовият министър , че с подобен подход, много по-лесно ще се решат проблемите, които имат хората извън сглобката. 

"Ако Василев работи по начина, по който в момента и се договорим, че между двете четения ще се вкарат нужните неща ще го подкрепим, ако не - няма", категоричен е Борисов.  

"Няма донусите да ги превръщаме в държавна политика. Държавна сигурност и БКП ми дойдоха до гуша вече с назначенията си и в Столична община и навсякъде", ядоса се той.