Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов

"Българският футбол е в голяма криза". Това заявява Димитър Бербатов пред Си Ен Ен. И допълва: 

"С моя екип - Стилиян Петров, Мартин Петров, всички бивши футболисти - решихме, че трябва да променим нещо в родината. И започнахме да се борим за тази промяна."

"В професионалната си кариера съм бил побеждаван, вкарвал съм голове, пропускал съм голове, губил съм битки", казва Бербатов. "Когато всичко е било направено по правилата, няма какво да кажеш. Но когато не е, трябва да сигнализираш, за да видят какво се случва".

"Очевидно е, че системата не работи, защото от 2005 г. до днес не сме успели да се класираме за нито едно голямо първенство", казва Бербатов.

"И това ви показва как се управлява футболът у нас. Когато националният отбор е лицето на федерацията и няма големи първенства, на които да отиде да играе, това е сигнал, че футболът не се управлява по правилния начин."

Бербатов споделя, че той и екипът му са обиколили страната три пъти, като са представили на клубовете в България своята визия за управлението на футбола.

"Замръзнали сме във времето", допълва той. "Все още сме в 94-та година. И смятаме, че нещата трябва да се случват именно по този начин. Не, сега е 2023 г. Нещата във футбола са съвсем различни и това искам да покажа на хората".

Бербатов заявява, че остава отдаден на задачата си, уверен, че той е човекът, който може да донесе положителна промяна в българския футбол: "Ще успеем, в това няма съмнение", добавя той. "Ще отнеме известно време, а сега са необходими две години напред-назад, напред-назад. Това не е нещо, което обичам да правя, а което съм принуден да правя. Надявам се, че ФИФА и УЕФА ще се събудят и ще се опитат да проведат разследване".