Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Георгиев нахлул в дома на Дебора с маска и ръкавици.
Георги Георгиев нахлул в дома на Дебора с маска и ръкавици.

Разследването е на финал, предстои предявяване на материалите и внасяне на обвинителния акт

26-годишният Георги Георгиев, който е обвинен, че обезобрази 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, е доминантна личност, която не зачита мнението на другите, конфликтна. До този извод се стигнало в хода на разследването, макар че младият мъж отказал да се подложи на комплексна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза.

Разследването срещу 26-годишния Георги Георгиев, който е обвинен, че наряза с макетно ножче и острига 18-годишната Дебора, приключи. Предстои до края на другата седмица да бъдат предявени материалите по делото, а след това внасяне на обвинителния акт, който вече е готов. Това съобщи районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова на форум на прокуратурата.

По делото са работили 19 вещи лица, разпитани били и много свидетели. Били извършени претърсвания, огледи и следствен експеримент. 

Обвиненията срещу Георги Георгиев са три - закана с убийство, която била отправяна 6 пъти - от април до 26 юни, нощта на гаврата. Второто обвинение е осъществена принуда, която се изразява в душене и стригане с машинка. Като самата машинката не е намерена. И третото е две средни телесни повреди. Едната е обезобразяването -  18 рани, причинени с макетното ножче, а втората е черепно-мозъчна травма.

Разследващите установили, че преди гаврата Георги се снабдил с маската, ръкавиците, машинката.

Младият мъж, който се подвизавал като охранител, но без договор, макар че има две присъди за леки телесни повреди, тръгнал с приятел с кола от селото си Братя Кунчеви към Стара Загора. Той напътствал шофьора през кои пътища да минава, за да се избегнат камерите на АПИ. Въпреки това автомобилът бил засечен от общинските камери. Георги използвал колата на приятел, защото самият той не шофирал. Водачът е разпитан. Показания е дала и жената, с която Георгиев живеел на семейни начала и с която имат дете. Тя не е казвала за упражнено върху нея домашно насилие. 

Обезобразяването на Дебора стана в нощта на 26 юни, но за случая се разбра месец по-късно, когато нейните близки се оплакаха, че Георги е пуснат от Окръжния съд в Стара Загора.

Във фаталната нощ Георги и Дебора имали уговорка, той й звъннал на входната врата, която била с домофон, нямало камера. При първото позвъняване мълчал, после отново позвънил, на което отговорил: Аз съм. Според разследващите Дебора категорично познала Георги. Биологични следи от него облаче не са открити в жилището на Дебора.

Според разследващите мотивът за жестокостта била ревността. Той искал от нея да блокира в контактите си всички мъже, които познавала.

Самото момиче споделило, че постепенно започнало да изпитва страх. То обаче не казало на никого, освен на бившето си гадже, с което поддържали приятелски отношения. Двамата се разделили през ноември м.г., но останали приятели. Дебора не предполагала, че в ревността си Георги ще стигне дотам. 

Тя планирала да се види с него на публично място, в двор на училище, за да говорят за неговото поведение. Според разследващите през последния месец Георги бавел предявяването на материалите с доста честите си искания да излезе от ареста.  

Дебора Михайлова Кадър: NOVA
Дебора Михайлова Кадър: NOVA
Съдът в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Георгиев, обвинен, че заплашвал с убийство 18-годишната Дебора

СНИМКА: ВАНЬО СТОИЛОВ
Съдът в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Георгиев, обвинен, че заплашвал с убийство 18-годишната Дебора СНИМКА: ВАНЬО СТОИЛОВ