Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИНФОГРАФИКА: ЕЛИЦА БЕЛИШКА
ИНФОГРАФИКА: ЕЛИЦА БЕЛИШКА

Сладкодум избра кмет с 1 глас

Крумовградското село Сладкодум си избра кмет с един глас – на 86-годишния Ибрям Кадир. Макар и един, той е равен на 100% от гласовете, благодарение на което Фахри Мустафа от ДПС спечели.

„Не подкрепям никого" победи ИТН

ИТН е в остра конкуренция с гласувалите с „Не подкрепям никого". На тези избори кандидатът им за София Ивайло Вълчев получи 3,17%, а протестната срещу всички бюлетина - 3,75%. На парламентарните през 2022 г. 87 000 души протестираха с бюлетини, а гласовете за партията бяха 96 000.

Секция в центъра без нито 1 глас за Терзиев

БНТ показа странен протокол от секция в центъра на София, която се оказа без нито един глас, подаден за Васил Терзиев. На видеозаписа се чува: „Ехееее! Трайчо ли е? Не, Васил Терзиев, нали за общината..."

1 протестен глас предизвика балотаж

Един човек, гласувал с „Не подкрепям никого", изпрати на балотаж единствените двама кандидати в с. Горно Камарци. Асен Симеонов от ГЕРБ получил 101 гласа, но това са само 50%, не 50+. Конкурентът му от „България на регионите" - Радой Иванов, печели само 1 глас по-малко.

Кандидат в Долистово не гласувал за себе си

Нито един глас не е получил кандидат за кмет в бобовдолското село Долистово. Гласували са 166 от 212 избиратели. Кандидатите са петима. Георги Коларски от „Пряка демокрация" не успява да убеди никого, включително явно и себе си.

Лют роднински спор за 4 бюлетини

Шефката на СИК в с. Крупник, Благоевградско, и заместничката й влизат в лют спор за 4 бюлетини. Втората поискала да ги направи валидни, за да се класира баща й - Александър Равначки (ИТН). Той имал с 2 гласа по-малко от свекървата на първата - Иванка Чакалска.

Село Ралица без кмет, и.д.-то иска почивка

В търговищкото село Ралица не е регистриран нито един кандидат за кмет. 189 избиратели са гласували само за общински градоначалник в Търговище. За сметка на това и.д. кметът Тодор Денев пък иска да си почине, защото вече е на 73 г. и е изкарал 5 мандата.

Да помогнем на Мартин и баче Цено

Прокуратурата във Враца повдигна обвинения на двама членове на секционна комисия в село Малорад заради подправяне на изборни резултати. На видеозаписа се чува: „Ние сме си наши хора, да помогнем на Мартин, на баче Цено".