Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов

"Ситуацията е доста сериозна, такава е заради ръководителите на българския футбол. Вече разбирайки, че хората правят безпрецедентно обединение спрямо тях, те намират технически вратички и правят така, че крадат футбола от нас. Не се е случвало никога да играеш по собствено желание на празен стадион". Това каза в ефира на Би Ти Ви Димитър Бербатов след преместването на европейската квалификация между България и Унгария от София в Пловдив, и то на закрити врата.

Кулминацията на това обединение ще е протестът, който Бербатов подкрепя, стига да е мирен и в рамките на закона. Според него, това няма да осуети мача.

"Аз и моят екип от 2 години и половина протестираме по наш начин, показваме пред всички какво се случва в българския футбол", добави още той.

Той предполага, че е изпратено писмо с молба от БФС, че поради тези безредици или страх, молят УЕФА да премести мача. "На базата на това, че УЕФА най-вероятно не са запознати какво точно се случва, се съгласили", смята Бербатов.

По думите му на момчетата трябва да им бъде позволено да играят футбол, а самите протести са срещу управлението на българския футбол. "Но футболът не трябва да пострада", категоричен е той. "В момента каузата не е аз да бъда президент на БФС, а тези хора да не бъдат управленци на българския футбол", казва Бербатов. Когато това се случи, всеки, който има екип и е убеден в своя капацитет, може да заповяда на честен конгрес, на който клубовете ще решат кой да ръководи.

"Междувременно БФС тайно изключва клубове и тези, които си позволят да изразят различно мнение, или са изключвани, или наказвани", казва още футболистът. Впоследствие им се дава възможност да се пререгистрират с различни хора вътре, но приемайки ги обратно в българския футбол, те нямат право на глас на честния конгрес и не могат да подкрепят кандидата, когото искат.

Министерството на спорта, който дава лиценз на БФС, трябва да е там, да е модератор, смята Бербатов. "Държавата не иска да работи с БФС, както и БФС дори и да иска, няма кой да работи с тях, това са доказани лъжци и измамници", смята той. Но държавата трябва да помага на българския спорт.