Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

"Не искаме да сме златния пръст на Борисов, който ще осигури да вземе много вредни решения", - така лидерката на БСП Корнелия Нинова обясни пред Би Ти Ви защо парламентарната ѝ група няма да присъства на заседанието утре. То бе свикано извънредно по време на ваканцията на депутатите, за да гласува ветото на президента Румен Радев на последните промени в Закона за енергетиката за либерализацията на пазара електроенергията и отнеме предимството, което има “Лукойл” по отношение на акцизните складове, в които се съхраняват задължителните 100-дневни запаси

Като се съберат след ваканцията, да си вземат тези решения. Но е факт, че те се сбиха на терена на енергетиката и в последствие обясни, че споровете между (не)коалиционните партньори се за пари, а не за интересите на хората. 

Според нея за партиите спорът не е за компенсацията от 73 стотинки на литър гориво, а за това "кой ще овладее потоците от пари в енергетиката".

На въпрос дали е лошо да се плаща такса за преноса на руски газ през "Турски поток" тя обясни, че има договор, който трябва да се спазва.

Нинова предупреди, че предстои "жестока инфлация" и скачане на цените на петрола, както и по-нисък БВП от предвиденото. Тя настоя да не се вдига данъка на хляба.

БСП и "Левицата!" са заедно на места, включително и в София, но в "жесток двубой" на други, призна Нинова. И обясни, че причината е, че хора, които не са се вредили на водещи места в редиците на БСП за изборите, са отишли при "Левицата!".

Водата се превръща в огромен проблем - в 2/3 от общините, в които бях, водата е проблем. Или я няма, или е черна, обясни Нинова кой е първия проблем в страната. На второ място е свързаността - градски и междуградски транспорт, който според нея куца.