Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Олаф Шолц
Олаф Шолц

Германският канцлер Олаф Шолц днес изрази солидарност към германците от еврейски произход и обеща широка подкрепа от страна на цялата германска общественост, след като в страната имаше случаи на антисемитски прояви и атаки, предаде ДПА.

"Ние заставаме до вас", заяви Шолц пред новинарското сп. "Шпигел". "Държавата ще направи всичко, за да защити живота на евреите в Германия и ние няма да позволим да бъдем разделени като граждани на тази страна. Хората, които нападат евреи, които ги обиждат или нараняват, нападат всички нас", добави той.

Визирайки усилията на германската полиция да забрани пропалестинските митинги и да разпръсне неразрешени събирания, Шолц каза, че страната трябва "решително да се противопостави на всички, които крещят антисемитски лозунги, които изгарят флагове на Държавата Израел, които открито се радват на смъртта на хората, убити при терористичната атака на "Хамас", предаде БТА.

"Тези действия нямат място при нас", заяви германският канцлер. "Действията на "Хамас" бяха нехуманни и варварски, никой не бива да им се радва. Особено в страната, чиято история е неразривно свързана с Холокоста", добави той.