Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Войник Снимка: Pixabay
Войник Снимка: Pixabay

Израелските сили за отбрана съобщиха, че техни войници са убили ръководителя на главното разузнаване на „Хамас“ в южния град Хан Юнис в Газа.

Израел не предоставя допълнителни подробности за удара или неговото място, както и за името на високопоставения член на терористичната групировка.

Военните обаче публикуват поредица от видеоклипове, показващи удари в ивицата Газа, включително този, насочен срещу висшия член на „Хамас“, както и по тунели, използвани от терористите на „Хамас“.

Сраженията продължават, след като „Хамас“ извърши безпрецедентно нападение срещу Израел на 7 октомври. Най-малко 1400 души са загинали, а 3400 други са били ранени в Израел, пише ABC News.  

Според палестинското министерство на здравеопазването в Газа най-малко 2750 души са загинали при ответни удари от страна на Израел, а други 9700 са ранени, като се очаква тези цифри да нараснат.

Напрежението се покачва заради очакваната сухопътна операция от страна на Израел и заповедите за евакуация на жителите на Газа, предаде bTV.

Южният град Хан Юнис в Газа, където се съобщава, че е убит шефът на разузнаването на „Хамас“, пострада силно след израелски въздушен удар.