Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Милков
Георги Милков

Създаването на независима и географски цялостна държава Палестина е химера. И двете страни в конфликта отричат съществуването на другата. Хората в Газа нямат никакъв шанс да живеят нормално. „Хамас“ може да бъде унищожен, но след тях ще дойдат още по-лоши и опасни организации. Има такива групировки, в сравнение с които "Хамас" са като колежани. Тези хора ще вземат в един момент властта и това ще продължи безкрайно. До края на живота си те ще се бият с някого. Това коментира пред Нова тв журналистът на "24 часа" Георги Милков. И допълни, че не вижда оптимистичен сценарий на ситуацията

„Израел има един основен проблем и той е да защити своите граждани. И най-вече – първо тези, които са на територията на Израел, защото това, което се случи онзи ден, свари страната неподготвена и се стигна до тези безпрецедентни жертви. На второ място има и безпрецедентен брой заложници в Газа, чийто живот трябва да се гарантира. Как ще се случи това обаче – все още никой не знае. Убеден съм, че дори висшето ръководство на Израел, имам съмнение, че все още не знае как ще постигне това. Има голям брой жени, деца и възрастни хора сред отвлечените”, посочи той.

По думите му е възможна сухопътна операция на Израел в Ивицата Газа. „Възможно е това да се случи, но това решение, ако бъде взето такова, ще се направи с пълната отговорност и съзнание, че израелската армия ще понесе много жертви. На територията на ивицата Газа, която е една от най-гъсто населените в света, трябва да бъдеш много внимателен. На тази територия живеят повече от 2 милиона души. Когато аз ходих там, можеше да се влезе през тунели от Египет. Те бяха разрушени, но някои, в които съм влизал, бяха на по два и три етажа. Имаше добре развита мрежа от тунели и постоянно се копаят нови”, подчерта Милков.