Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова и Веска Ненчева
Корнелия Нинова и Веска Ненчева

„Благодаря ви, че сте тук. Поздравявам ви, че сте избрали и това забележително и историческо място за нашата среща. Това показва уважение към паметта и родолюбието. Това е достойно за кандидатите на БСП, които винаги сме държали на националната гордост и българското достойнство. Тук съм да подкрепя Веска, защото я познавам лично като депутат в Народното събрание – изключително отговорна, дисциплинирана, подредена, педантична. Хване ли нещо не го оставя докрай. Заедно сме работили по много каузи. Особено в битката за бъдещето на розовото масло, грижата й за хората в пострадалите от наводненията населени места – до последния ден не спря да настоява пред министерства и да търси парите за хората, да се грижи за възстановяването на домовете им.“ Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от Карлово.

Лидерът на социалистите изтъкна едно от основните предимства на местния кандидат на партията, а именно това, че е учител. „Вие сте поверили децата си на нея, т.е. бъдещето на България. Можете спокойно да поверите и управлението на общината. Да си учител е призвание и достойнство. Който може да се грижи с любов за българските деца – може да се грижи и за българския народ. Искам да я поздравя и за листата от кандидати за общински съветници и кметове. Моля мъжете да не се обиждате, обаче виждам, че преобладават жените в тази листа, което е гаранция за топлина уют, грижа – ние жените го носим в себе си. Жената носи в себе си този стремеж да пази семейното огнище, да раздава доброта, да възпитава. Разчитаме и на мъжете кандидати, защото в крайна сметка сме едно общо“, добави Нинова.

По думите й Карлово е емблематичен пример за модела на ГЕРБ от последните 12 години. „Нашата партия и представители в парламент и местна власт години наред се борим с този модел, да бъде променен. Той представлява обвързаност от зависимости, задкулисие, раздаване на пари на приближени фирми. Кражби и корупция за сметка на народа. Той представлява превръщане на общини и министерства във феодална собственост на определен кръг хора за личния им интерес, а не за нашия общ“, уточни тя.

Според нея през годините сме се нагледали на много борци срещу модела ГЕРБ, които обаче са се оказали борци еднодневки. „Нови партии дойдоха, клеха се, че ще променят България и ще ни осигурят по-добро бъдеще и веднага след това се прегърнаха с този модел, за да се възползват от него. Ние сме единствената партия, която 7 години непрекъснато и последователно се бори за истинска промяна на модела на управление на ГЕРБ. Предлагали са ни всичко. Не го приехме, защото имаме идеи и вяра. Идеи да променим и вяра, че вие ще ни подкрепите да продължим тази битка за промяна. За съжаление тя не можа да стане на върха след парламентарните избори“, коментира Нинова.

„Енергията на хората от протестите, вярата за нещо ново беше опропастена. Време е тази промяна да стане отдолу, в общините. Там, където този модел се е окопал. Време е на 29-ти да покажем през местните избори, през подкрепата за нашите хора, че ние неотстъпчиво продължаваме да се борим за добруването на българския народ, а не за мафия, кражби, пари, власт и постове. Защото нашите идеи за развитие на общински болници, да не се закриват училища, развитие на ВИК системата, инфраструктура, стопанисване на българската земя, опазване на българската гора. Социалната община с комунални услуги предоставени от общински дружества, а не всичко да се дава на концесии на частни фирми“, категоричен бе лидерът на социалистите и уточни, че социалната община е постигната от досегашните кметове на БСП.

В заключение Корнелия Нинова призова хората да дадат възможност на Веска Ненчева и на БСП като партия да продължат и в нови общини на предстоящите избори. „Вие заслужавате тази промяна, семействата я заслужават, тя я заслужава. Защото е почтена, умна, последователна и борбена. Говорете с хората. Нека да прогледнат и да видят с разума си кои са истинските политици и коя е истинската партия, която се бори за техните семейства и деца. Вярвам, че това тук е Веска Ненчева. Знам, че ще успеете. Силни сме, когато сме толкова много и заедно“, завърши тя.