Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Сиромахов
Иво Сиромахов

Вчера разбрах, че петък щял да е почивен ден – отбелязваме незнамсиколко години, откакто България нещо си там.

Та се обадих на познатия ми лекар да ми драсне един фалшив болничен да си удължа уикенда. Така ще ми се съберат има-няма пет почивни дни. Пък балъците нека да бачкат, като им е толкова акъла, хахаха.

Взех си фалшивия болничен, запалих кията и сега съм у майкини и варим лютеница.

Правим я по стародавна българска рецепта – двеста кила домати, триста кила мушмули, седемнайсет литра коресилин и осемдесет стръка гьозъм.

Всичко това се забърква в марков казан. Казанът на майкини е „Филип Плейн“ и вуйнини много ни завиждат. Лютеницата се бърка с бъркалка „Емпорио Армани“ в посока обратна на движението на ретроградния Юпитер.

Докато се бърка, ѝ се прочитат няколко молитви от леля Ванга, преподобна Стойка, кака Сервюкова и Нешка. Това се прави за здраве и берекет.

По едно време дойде буля, натокана и нацъкана като за инстаграм и каза, че ще ходи на късен обяд. Откакто работи в общината, буля много се промени. Каза, че само простите хора обядвали на обяд. Елитът вземал късен обяд в някаква хипстърска кебапчийница. Била уникална.

Буля каза, че племенницата на кумовете ѝ Даная била приета за студентка. Щяла да учи „Моден дизайн в публичното говорене за национална киберсигурност“. Сега тая специалност била номер едно.

Майкини предложиха на буля ракия и луканка, но буля каза, че само простите хора пиели ракия. В общината пиели само смути, докато чилвали.

Ми направили сме смути, казаха майкини. Иди си го вземи от хладилника.

Хладилникът ни е NEO, взехме го 2011 година за 260 лева, супермодерен, даже ни подариха две ледарки бонус.

Та буля си взе смути от хладилника и каза, че е уникално. Майкини го правят с русенско варено, пилешки воденички, сок от кисели краставици и инфузия от камилски бульон. Вкусът придобива плътност и оставя деликатен послевкус на антифриз.

*От фейсбук