Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова Кадър: Фейсбук/Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Кадър: Фейсбук/Корнелия Нинова
  • Не желаем и няма да приемем никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП, категорична бе Нинова
  • Партията официално избра Ваня Григорова за свой кандидат за кмет на София

ГЕРБ е предложила подкрепа на местните избори на знакови кметове на БСП - това обяви лидерката на социалистите Корнелия Нинова на брифинг днес след края на заседанието на Националния съвет на партията.

"ГЕРБ изявяват желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години. Не нови кандидати, издигнати от инициативни комитети. Знакови червени кметове, които ние издигнахме, са получили оферта за подкрепа от ГЕРБ", каза тя. "Разчитаме това като поредния ход на Борисов да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки, да употребява БСП. Искам да му кажа, че и този път това няма да стане", категорична бе Нинова.

Тя отказа да назове имената на кметовете, но им благодари, че са уведомили партията си предварително.

"Ние в последните 7 години се борим с модела Борисов и сме доказали, че не се поддаваме", каза тя.

"Днес националният съвет взе решение, обявявам официално, че не желаем и няма да приемем никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП", заяви тя.

Ваня Григорова е била официално одобрена за кандидат-кмет на левицата за кмет на София. Решението е било взето от Националния съвет на БСП, след като преди две седмици бе одобрено и на градската конференция. Нинова не назова името на синдикалистката, но обясни, че е пленумът е одобрил решението на столичната организация.

"Май сме единствената партия, която вече има пълна готовност за предизборната кампания. Одобрихме екипите от общински съветници и кандидатите за кметове", каза още тя и обяви, че левицата е н пълна готовност за вота.

"Заявихме позицията си и в НС. Българското правителство предаде българския национален интерес. Питаме се как така Полша и Румъния в този случай се наложиха и защитиха своята икономика и своето земеделие. Само българското правителство предаде националния интерес", коментира соцлидерката. 

"Искам да коментирам внушенията, че защитаваме едрите земеделци, които карат скъпи коли. Винаги сме имали ясна позиция, субсидията, която се дава трябва да се преразпредели и да отиде в по-голямата си част към плодове, зеленчуци, мляко, месо. Защитаваме българският национален интерес. Близо 70 хил. малки производители. Смятам, че тези протести са справедливи", каза тя по повод протестите на зърнопроизводителите, които се очакват понеделник и вторник заради падналата забрана за внос на украинско зърно. 

Днес червеният пленум се събра в централата на БСП на "Позитано" 20, за да утвърди окончателно кандидатурите за кметове и листи за общински съветници за местните избори през октомври.