Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
КАДЪР: bTV
Корнелия Нинова КАДЪР: bTV

Според нея моделът на ГЕРБ се е пренесъл в местната власт и е създал феодални имения в общините, където "чрез страх, натиск и назначения и зависимости продължава да управлява

БСП официално внесе в ЦИК документите си за участие в местните избори на 29 октомври като коалиция "БСП за България" . Заедно с председателя на партията Корнелия Нинова на регистрацията присъстваха представители на изпълнителното бюро на партията, депутати и млади социалисти. 

Нинова обясни, че БСП тръгва много сериозно към местните избори. "Първи вчера приехме предизборната си платформа, за нас е много важно - това са политиките на местната власт.  Първи одобрихме 138 кандидати и следващата седмица ще одобрим другите над 100", изтъкна тя. На въпрос дали номинирната от столичните социалисти синдикалистка Ваня Григорова е сред тях, Нинова уточни, че тя е одобрена от градската конференция, престои и от Националния съвет. Не мисля, че ще има проблем, добави соцлидерката. 

Нинова подчерта, че за тях местните избори са възможност да стане истинската промяна в България.  "Промяната на върха на парламентарната власт и законодателната власт не стана. Там промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и възможността това да бъде коригирано и променено, са местните избори", подчерта Нинова. И прозова всички българи да излязат и да гласуват, защото промяната е в ръцете им.

Според Нинова моделът на ГЕРБ се е пренесъл в местната власт и е създал феодални имения в общините, където "чрез страх, натиск и назначения и зависимости продължава да управлява". Тя отново мастоя, че БСП се бори за промяна на задкулисието.