Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алексей Петров
Алексей Петров

Рикоширал куршум е поразил в ръката Мирослава Михайлова, която бе на Витоша с Алексей Петров по време на убийството му, научи “24 часа”. Проектилът продължил към гръдния кош, откъдето е изваден.

Убиецът се криел в планината и чакал Петров да се появи. Вероятно преди това го е проучвал с месеци, тъй като посещенията на бившата барета на Витоша били чести. Ходел с Михайлова, която е негова треньорка по тенис, занимавала се и с раздвижването му. То се налагало заради травма от 1999 г., когато при инцидент Петров бе прострелян в крака. Твърди се, че станало случайно.

Макар че дебнел Петров, убиецът не е стрелял от скривалище, нито е имал специален заслон, в който да го изчака. Изстрелите били от няколко метра. Първият попаднал в главата на Петров. Куршумът, 7,62х39 мм, попаднал в окото му. Едва след това последвал изстрелът в тялото на бившата барета, сочат данните от разследването. Подобна контролна стрелба е типична за руските военни, но е възможно сега да е направена с цел да обърка разследващите. Изяснява се колко точно пъти е натиснал спусъка убиецът. Свидетели дават противоречиви показания, някои говорят дори за 5 изстрела.

Мирослава Михайлова е видяла убиеца. Описала го като висок около 180 см. Бил с камуфлажни дрехи, носел шапка и избягал пеша. Българи, които били в планината, но по-надолу, обяснили, че видели мъж на колело. Не е ясно дали е стрелецът, тъй като не са забелязали дрехите му.

Охраната на Алексей Петров, която чакала далеч от мястото на стрелбата, не е успяла да види убиеца.

Всеки ден от убийството в сряда криминалисти обикалят планината, за да търсят улики от наемния убиец. До понеделник не беше намерено оръжие, дрехи или колелото с дебели гуми, което свидетели описват. Стрелецът е бил млад мъж с широки рамене.

Тялото на Алексей Петров още не е освободено от прокуратурата, за да бъде погребан. Мирослава Михайлова се възстановява в “Пирогов” (виж карето долу).

48-годишната жена е съсобственик на фирмата “Скорпи спорт”. Съдружник е Николай Робев. “24 часа” се свърза с него за повече информация, но той не пожела да говори.

Фирмата на Михайлова и Робев организира спортни мероприятия и уроци по тенис в базата на болница “Лозенец” в София, близо до дома на Алексей Петров. Тя е лицензиран треньор. Двамата често играели тенис на кортовете.

Мирослава Михайлова няма участие в други фирми, нито бизнес връзки с Алексей Петров. Двамата са се разхождали често по маршрута от кв. “Драгалевци” нагоре в планината, където е бил скрит наемният убиец.

Жената има момченце на 4 г. - Илия, показва профилът във фейсбук.

Разпитали я в събота, полицаи

пазят пред болничната стая

Лекарите извадили куршума от белия ѝ дроб, няма опасност за живота на жената

Мирослава Михайлова е с полицейска охрана в “Пирогов”, научи “24 часа”.

След две операции жената е в съзнание и вече няма опасност за живота ѝ.

Разпитана е като свидетел в събота. Дотогава не е била в състояние да дава показания.

Ранена е с един куршум. Проектилът я уцелил в ръката, оттам рикоширал и проникнал в белия дроб. В това състояние тя е започнала да лази и да търси помощ, за да се обади на 112. Мирослава Михайлова е първият човек, който е видял стрелеца по Алексей Петров, с когото се разхождали в планината.

Nexo: Нито компанията, нито наши служители са имали контакт с убития бизнесмен

Няма данни за връзки между шефа на сигурността на фирмата и бившата барета

Среща между Алексей Петров и отговорника по сигурността в криптобанката Nexo Владимир Петев “не е имало, не е планирана никога такава и подобни контакти от името на компанията не са осъществявани”. Това обясниха от Nexo в позиция до “24 часа”.

Версията, че в деня на убийството си Петров е планирал подобна среща, беше лансирана в публикация на в. “Уикенд”. Според изданието тя щяла да бъде на 16 август по обяд около ресторант “Воденицата”, а идеята - Петров да посредничи между прокуратурата и шефовете Антони Тренчев и Коста Кънчев, за да може от разследването за пране на пари срещу тях да бъдат извадени данни за финансови плащания и покупки на имоти на обща стойност над 50 млн. евро. Комисионата, която Петров поискал за услугата, била 5 млн. лв.

“Nexo и нейни представители никога не са планирали или участвали в срещи, или осъществявали каквито и да е контакти с гореспоменатите лица. Твърденията за договорки и действия извън законоустановения ред са категорично неверни и не съответстват на моралния компас на компанията и нейните представители. Всички наши действия винаги са следвали буквата на закона и са напълно прозрачни”, обясниха от компанията.

От Nexo определиха като “неистина” и това, че през 80-те години на миналия век Алексей Петров и Владимир Петев са били заедно в структурите на МВР и ДС. “Нямаме данни за такива взаимовръзки и не виждаме каква релевантност към настоящето на Nexo имат твърдения за отношения на споменатите лица отпреди повече от 40 години.”

От компанията категорично отхвърлиха и твърдението, че са получили съвет да се обърнат към Алексей Петров за помощ от бивш генерал от Мосад, както и че Петров трябвало да организира среща на представителите им с шефа на отдел “Киберпрестъпления” в Националната следствена служба Светослав Василев.

На тази снимка Мирослава е с детето си, което “24 часа” не показва от етични съображения. 
СНИМКА: ФЕЙСБУК
На тази снимка Мирослава е с детето си, което “24 часа” не показва от етични съображения. СНИМКА: ФЕЙСБУК