Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Следователят Петьо Петров, известен още като Петьо Еврото, на дело в съда. СНИМКА: "24 ЧАСА"
Следователят Петьо Петров, известен още като Петьо Еврото, на дело в съда. СНИМКА: "24 ЧАСА"

България е странна страна. Пълна е с въпроси без отговор, с проблеми без разрешение. И с безпаметност, която затрупва всичко с пепелта на забравата. Остава само глухото недоволство от всички и към всичко, но без изход и без ясна дефиниция какво точно и къде е сбъркано.

Днес е хубав летен ден и не искам да бъда систематичен или педантичен резервоар на забравени обществени теми. Прехвърлям в не дотам добрата си памет въпроси:

Къде е Брендо? Дали е в Украйна? След толкова тонове кокаин, разследвания за убийства, издирвания по света, Интерпол и прочие? Чувам подсмихване. Български разследващи “органи”? Съд? Организирани престъпни групи и борба срещу “мафията”?

Нейсе, запуши я.

Очите? Къде са те? Какво се случи след неговият необикновен арест и закрила от българските ДС екс-ченгета в Турция? Прострелян, взривяван, лекуван, оживял, Крал на Несебър? Дела на трупчета? Не че е важно, но какво става с такива “герои” на криминалния свят? А те са легион.

Петьо Еврото? Режисьорът и постановчикът на Българската съдебна система. Дзефирели и Фелини едновременно. Арогантност в компанията на осем джуджета, освен ако не са повече. Водевил с разведената му съпруга, която е под полицейска закрила. Избягал през задния вход на кръчмата, предупреден от “своите”, с неизвестно местонахождение извън България. Там е вероятно заедно с Черепа, брат Галев, разни други “издирвани”, а може и да си е вкъщи.

Нейсе. Ден да мине, друг да дойде. Въпросът е милиционерите и прокурорите да получат по-добри заплати и да се пенсионират с двайсет заплати млади и здрави, за да за заработят открито за “своите”. Като онези закрилящи татуираният с кръстове по лицето криминал, закрилян от тях, комуто носеха стълба, за да избяга, че и военен прокурор изникна отникъде, за всеки случай.

Нейсе.

Но и това да оставим, кой ли ще си спомни всичките безобразия на сгазени, убити, изнасилени, обрани, ограбени и лишени от правосъдие в своята Родина?

Няма кой!

Няма и кой да започне да разчиства многопластовото г’бре, наречено правосъдие. Достатъчно е чисто антропологически човек да се взре в лицата на “Висшия Съдебен Съвет”. С няколко изключения, Ломброзо би се развълнувал.

Нейсе.

Така е на много места из прериите на българското беззаконие. Препускат орди и зле образовани хергелета от юристи от всякакъв вид и няколко талмудически интерпретатори на беззаконието го оправдават с “демократични” принципи.

Нейсе. Така да бъде. Щом нашият народ не се е възмутил до дъното на своята народна душа, нека да издига пилони.

Явно няма друго.

От Фейсбук.