Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Минчев се яви в  Софийския районен съд с елегантен летен костюм.
 
СНИМКИ:
 РУМЯНА
 ТОНЕВА
Евгени Минчев се яви в Софийския районен съд с елегантен летен костюм. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА

“Нарушителят” бе глобен 350 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство

Всеки ден на улицата съм жертва, хора като мен са жертва. С тези думи пиар експертът и светски гуру Евгени Минчев се обърна към съда в четвъртък. Той се яви в Софийския районен съд по дело по Указа за борба с дребното хулиганство, затова и беше наричан от съдия Ваня Горанова “нарушителят”.

Евгени Минчев, който се титулува лорд, попадна не в светските, а в криминалните хроники, след като в събота малко преди полунощ беше задържан в центъра на София. Причината да нощува в ареста на Първо районно управление беше, че отказал да се легитимира, показал среден пръст на полицаи, напсувал ги на английски, нарекъл ги “боклуци” и ритнал полицейския автомобил.

Патрулът се озовал на ул. “Аксаков” в района на бившето заведение “Кристал” в 23,20 ч по сигнал за скандал между Евгени Минчев и десетина младежи. Всъщност те го нападнали, съборили го на земята и започнали да го ритат.

“Още имам отоци по главата, по слабините”, обясни пиар експертът пред съда. Преди дрязгата с младежите той бил на парти в бившия хотел “Шератон” на пл. “Света Неделя”. Бил заедно със свой приятел - Цветан Христов, който беше разпитан от съда.

Около 23 часа двамата напуснали светското събитие, Евгени Минчев тръгнал към дома си, а Цветан Христов решил да го изпрати. Двамата не били пили много - чаша-две шампанско.

Бижутата, които беше избрал
Бижутата, които беше избрал

В района на бившето заведение “Кристал” Минчев помолил приятеля си да му купи вода. Мъжът влязъл в магазинче. В този момент Минчев бил нападнат от десетина души. Те го съборили на земята и го ритали. Според приятеля му той бил изпаднал за малко в безсъзнание, имал кръв по лицето. Цветан Христов обаче не се приближил много, защото не можел да гледа кръв.

После се появили момичета. Били извикани патрул и Бърза помощ. Униформените - мъж и жена, които била на смяна от 19 до 7 сутринта, дошли за 2 минути.

Според техните твърдения заварили Евгени Минчев да се крепи на пътен знак, трудно се държал на краката си, бил със забавени функции. Лъхнал им на алкохол. Те поискали от него да се легитимира. Той отказал.

Тук версиите вече се разминават. По твърденията на униформените той ги нарекъл “боклуци”, показал им среден пръст, напсувал ги на английски. Когато му поискали личва карта, отказал с думите: Нищо няма да ви дам.

Според приятеля на Минчев обидните реплики не били насочени към служителите на реда, а към нападателите му. Цветан Христов потвърди, че Минчев не се легитимирал, защото искал полицаите да не се занимават с него, а да подгонят тези, които са го съборили на земята и са го ритали.

След излизането си от ареста Минчев написал извинително писмо за “недоразумението” до началника на Първо районно управление. Според адвоката му като човек с офицерско образование той имал огромно уважение към хората с пагон.

и стилните обувки, обути заради жегите на бос крак
и стилните обувки, обути заради жегите на бос крак

Самият Минчев помоли съдът да го оправдае, за да се изчисти името си. “Аз съм жертвата”, повтори няколко пъти той. Според съдия Ваня Горанова Минчев не е бил в безсъзнание, а с действията си е извършил дребно хулиганство. Тя го наказа с глоба в размер на 350 лева, която той може да обжалва в рамките на 24 часа. Ако го направи ще има дело и в Софийския градски съд, което е насрочено за 18 юли.

Самият Минчев отказа коментар на излизане от залата, защото гонел самолет за Великобритания.