Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сергей Лавров
СНИМКА: twitter/@mfa_russia
Сергей Лавров СНИМКА: twitter/@mfa_russia

Руската армия никога не избира граждански обекти за мишени на територията на Украйна, всички удари целят разрушаване на военната инфраструктура, съобщи на онлайн брифинг руският външен министър Сергей Лавров в отговор на въпрос, зададен от български журналист, предаде ТАСС и БТА.

"Повтарям отново, нашата армия никога не избира съзнателно за цели граждански обекти и никога не стреля просто ей така, всички удари се насочват срещу обекти от военната инфраструктура". подчерта Лавров. Той заяви, че украински подразделения неведнъж са разполагали тежка военна техника в дворовете на жилищни сгради и на територията на различни граждански обекти.

В същото време украинската страна цели на първо място разрушаването на чисто граждански обекти, добави руският външен министър.

"Ако в България, като приятел на сегашния (киевски) режим има някакви сведения какви военни обекти Украйна е поразила на руска територия, за да оправдаят поне някак това, което те правят, като обстрелват жилищни квартали, бих бил много признателен", добави той, обръщайки се към българския журналист.