Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова СНИМКА: Велислав Николов
Корнелия Нинова СНИМКА: Велислав Николов

Борисов се гаври с ПП, а те му пазят имунитета
‼️ Съдебната реформа #приключи със #спасяването на Бойко Методиев Борисов от правосъдие
💭 След два часа разговори между двете управляващи партии за коалиционно споразумение, стигнаха до решение да се видят. #Резултат няма. Коалиционно #споразумение няма. Управленска #програма няма.
👉 Днес Борисов обяви, че по-бързо трябва да се забрави тази среща, защото е #срамна и #безплодна. И след един час се събраха да променят Конституцията. Тази #треторазрядна постановка с недобри сценаристи и актьори започва да омръзва на всички ни.
📍 Това коментирах пред медии в кулоарите на Народното събрание.
📢 #Истината също лъсна днес – пред медиите се карат, но когато се опре до имунитети, търсене на отговорност, справедлив и прозрачен процес, веднага застават гръб в гръб и почват да се #пазят.
❌ С гласовете на ПП-ДБ днес беше отхвърлено предложението ни парламентът да разгледа и гласува свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Когато се стигна до това съществено решение, веднага се видя, че #коалицията на #имунитетите е най-здрава.
❗ „Възраждане“ имат крайни, екстремистки и донякъде фашистки прояви. Aбсолютно #недопустимо e една партия да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната и да говори.
🟢 Относно #конституционната реформа, заявих, че когато бъде внесен проект в конституционната комисия и тя заработи, ще участваме в разговорите в нея и ще направим своите предложения, но не и в предварителни такива.
🧷 Смятаме, че това е #проформа занимание и отново #отклоняване на вниманието, което няма да доведе до реален резултат.
‼️ Конституцията е изключително сериозно нещо и този парламент няма #капацитет да се справи с този сериозен въпрос. По-важно е да се чуе мнението на #конституционалисти, юристи и каква е обществената нагласа, „вместо да тичат от стая в стая и да си разменят някакви проекти на хвърчащи листчета.
‼️ Съдебната реформа #приключи. Да си го кажем. Целта на съдебната реформа беше Бойко Методиев Борисов да бъде #спасен от правосъдие. Е, постигнаха го. И сега имитират дейност за нещо друго.
📢 Управляващите се #самосвалят. Единия ден единият, другия ден другият плаши, че ще подават оставки. Включително премиерът заплаши. Малко е „бий ме, обичам те”. ГЕРБ ги бият през законодателство, през комисии. Те се гаврят с „Продължаваме промяната”. Ама като дойде време за имунитета, „Продължаваме промяната” се хвърлят на врата на Бойко и викат: „Обичам те”. Е, какво е това чудо в българската политика?
👉 Целта е да няма борба с #корупцията, да няма разкрития за престъпленията през последните 12 години и модела „ГЕРБ”. И цялата държава е заложник на един човек. А ПП #загубиха и образ, и достойнство, и идеи - всичко.
📋 #БСП няма да подкрепим бюджета на правителството и ще предложим алтернативен между първо и второ четене.
🟠 Основните ни #забележки са свързани с това, че той не решава проблемите с цените, инфлацията и доходите. Просто продължават досегашните мерки, които бяха приети по времето на кабинета „Петков” , благодарение #БСП. Бюджетът не отговаря на новите реалности, на повишаването на цените на ток, на вода, на парно, на храни и т.н.
➡️ Ще предложим свой #пакет от социални мерки с увеличаване на дефицита до 4%.
‼️ Бележките, че това ще попречи на влизането ни в Еврозоната не ги приемаме, защото и на държавите в Еврозоната дефицитът е по-висок, и на почти всички европейски държави е над 3%. Ние вървим по тази #европейска практика и най-вече се грижим хората да не понесат тежестта на кризите и последиците от войната.

Коментари в парламента пред журналисти