Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мирослав Севлиевски
Мирослав Севлиевски

Това предлага бившият царски депутат и министър

Трябва да пазим Денков, отдавна не сме имали премиер професор. Той е и бегач на дълги разстояния - знае как се бяга в група, кога се изостава и кога се атакува. Чудо е български премиер да цитира и български професор (б.р. - във вторник Денков цитира проф. Георги Фотев), отдавна не е било.

Това каза бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски пред Нова ТВ.

Аз имам две предложения към кабинета и парламента - веднага да отменят мораториума за проучване на газ в България. „Атака” го наложи преди десетина години. Пагубно е за България, трябва да бъде премахнато, обслужва руските интереси. Второ – да пуснат безплатни нощни влакове от София до Бургас и Варна, за да могат младите да ходят без пари на море това лято. Това могат да направят сега, когато гледат бюджета. Ако политиката е нормална и изпълнима, хората ще ги следват, допълни той.

Познавам ДПС и пред тях има голяма историческа задача. Шикалкавенето покрай Украйна е като шикалкавенето покрай Холокоста. ДПС имат задача заедно с Борисов и президента Радев да не влезем в резила, категоричен бе той.

Това правителство зависи от степента, в която ще могат да работят заедно и резултатът от това, което правят. Третото е изборът на хора в регулаторите с изтекъл мандат, каза пък социологът Румяна Коларова.

Румяна Коларова КАДЪР: NOVA NEWS
Румяна Коларова КАДЪР: NOVA NEWS

Ако спрат да се събират всеки вторник, както каза Борисов, на раздумка, кафе и сладък локум, нещата ще тръгнат, категоричен бе пък политологът Любомир Стефанов.

Пеевски и Карадайъ подкрепиха правителството много знаково. ДПС си изчиства имиджа и показва, че е незаобиколим фактор в т.нар. конституционно мнозинство. БСП са непредвидими и неконтролируеми, а ИТН биха могли да бъдат вразумени, анализира Стефанов.

Любомир Стефанов КАДЪР: NOVA
Любомир Стефанов КАДЪР: NOVA