Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

"Очевидно след махането на Гешев господин Борисов навири гребена и отново започна в негов стил поредния опит да въвлече БСП в общия хаос. Изглежда го дразни това, че БСП стои стабилно и отстрани на техните сговори и се мъчи по някакъв начин да привлече и нас" - така лидерката на БСП Корнелия Нинова отговори на Борисов, че България е изнасяла оръжие за Украйна и по време на редовното правителство. Заяви, че това е категорична лъжа.

Нинова не коментира думите на президента Румен Радев от сутринта, че страната е тласкана към война, а единствено повтори партийната позиция да не се изнасят оръжия за Украйна. Според нея изпращането на медици и санитари там е изпращане на жива сила.

"Прегрупира се задкулисието, за да оцелее и да продължи да управлява", коментира тя.

Според нея управляващата коалиция е направила "заложник цялата държава и целия народ".

"В момента имаме две правителства. Едно официално между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и едно истинско, което управлява, на ГЕРБ и ДПС със златния пръст на "Възраждане", коментира Нинова.

"Плаващите мнозинства са еманация на задкулисието. Тук не се взимат трайни решения за съдбата на България и на хората, а се договарят по стаите временни решения, което означава нестабилност и несигурност", обясни тя.

Според нея управляващата коалиция все още няма управленска и законодателна програма.

"Същото нещо ни беше предложено и на нас - влезте в правителството формално, пък ако нещо не сте съгласни, ще вземаме решения с другите партии ПП и ДБ. Това ни беше казано официално", разказа Нинова за преговорите на социалистите с ГЕРБ за кабинет с първия мандат. В момента групата ѝ не участвала в сглобките на другите.

Левицата още няма номинации за шефове на БНБ, Сметната палата и здравната каса. Това обаче не значело, че няма да има такива.