Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ, Деница Банчева
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ, Деница Банчева

След като обиколиха света, творби от колекцията на Ален Делон бяха изложени от 17 юни в аукционната къща "Бонам-Корнет дьо Сен Сир". Голямата изложба с произведения на изкуството на Ален Делон приключва днес, когато ще се проведе търг за тези, които биха се заинтересували от една или повече от неговите майсторски творби на Коро, Йожен Дьолакроа, Жан-Франсоа Миле или Раул Дюфи.

В "Бонам-Корнет дьо Сен Сир" дни по-рано бе и представянето на книгата "Любови и спомени" (Amours et Memoires) на българката Деница Банчева в съавторство с Лилиана Роска.

Деница Банчева
Деница Банчева

Интересът към романа е много голям и творбата бе коментирана в телевизионно гостуване от дъщеря му Анушка Делон. 32-годишната френско-холандска актриса говори подробно и за уникалната му колекция от шедьоври.

"Той е мислил за това от четири години, никога не е искал посмъртна продажба, винаги е казвал така. Да стане свидетел на тази страхотна изложба е много емоционално и много вълнуващо за него. Винаги ми казваше: "Когато хората си отидат, след това има разпродажба. Те са единствените, които не виждат какво се случва с нещата им. Той има късмета да види какво ще се случи. Познаваме Ален Делон, актьора, но не познаваме Ален Делон, колекционера на произведения на изкуството. Това е неговата тайна градина, има нещо много инстинктивно в колекцията му", обяснява Анушка.

Общо стойността на обявените за продажба 81 произведения на изкуството се оценява между 4 и 5 милиона евро.

"Мисля, че това наистина показва неговата страстна страна и можете да почувствате неговата влюбеност. Нашият баща винаги е направил колекцията си от произведения на изкуството импулсивно така, както артистичните си проекти, и не е мислил от гледна точка на спекулации или мода. При него всичко е импулсивно, (...) когато е искал да купи произведение, е било на всяка цена."