Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pexels
Източник: Pexels

Иновативните технологии все повече навлизат и в света на спортната екипировка - както в самата им конструкция, така и по отношение на материалите, които се използват.

По този начин марките, посветили съществуването си на спорта, успяха да създадат разнообразна гама от модели обувки за бягане с различни нива на ефективност. Предлагаме ви някои подробности, които да търсите в описанието на продукта по отношение на технологията, чрез които да улесните избора си на обувки, с които да спечелите следващия си маратон.

Да започнем оттам, че по-леката антишокова пяна ще ви помогне и да бягате по-бързо. Новите видове пяна, които се използват при създаването на подметки за спортни обувки, са по-леки и осигуряват повече енергия. Освен това, елементите за стабилност, вмъкнати в самата подметка, като слоя от въглеродни влакна, например, пренасят енергията от пяната и увеличават коефициента на скоростта.

Също така, настоящата тенденция при спортните обувки е да се създават по-високи подметки с по-дебел слой лека пяна, която оптимизира задвижването на крака. Ефектът от това е по-удължен отскок и очевидно по-висока скорост на бягане.

Ако държите на представянето си, огледайте се за чифт кецове от колекцията на Nike. Този бранд вече използва споменатата технология, което помага по време на състезание. В колекциите на Nike има множество спортни обувки с дебел слой пяна и карбонова вложка, но също така и модели с тип лека пяна.

Подобен пример е Nike ZoomX - известният тип пяна, намираща се в множество спортни обувки, предпазваща крака, но също така и осигуряваща задвижване при всяка стъпка.

Технологията за лека пяна работи по следния начин: основното намаляване на масата на обувката със само 100 грама променя потреблението на кислород с 1%, което се изразява в по-малка тежест, позволяваща да бягате по-бързо.

В допълнение към това, въглеродната вложка осигурява допълнително задвижване. Тази надлъжна лента, контролираща огъването на крака, от пръстите до петата, предлага възможност за по-високи скокове. По-меката обувка може да се огъне по-лесно, докато тази с по-твърда подметка ще затрудни движението на крака.

Марката Skechers също разполага с иновативна технология и интригуващ дизайн на маратонките - от ултра-гъвкави подметки до LED версии. От https://www.fashiondays.bg/g/skechers можете да получите доза вдъхновение за следващите си тренировки това лято и да се представите точно така, както искахте.