Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Терзийски СНИМКА: фейсбук
Калин Терзийски СНИМКА: фейсбук

Срамно е, до известна степен, мъж силен като бик, при това - горделив и саможив писател, мрачен и сприхав също като бик, но бик, видял червено - да се моли.

Аз съм такъв и ми е неудобно да се моля. Молил съм се из безкрайния си живот не веднъж и дваж, но все ме е било срам. Но сега не ме е срам.

И ето: Моля ви, от сърце ви моля - елате на 7-ми юни, от 19.00 часа в галерия Лампион! Там, на улица Кракра 2а, в хубавата галерия, в която са се напластявали толкова хубави мигове във вид на златен прашец, аз ще представя поетичната книга на Гери Сулева "Книга за двама"!

Хич и не ме е срам да се моля да дойдете! Да се моля - въобще, а и лично на вас, но и на Господа Бога, защото знам, че е за добро!

Защото!

Защото книгата е хубава, много хубава, а и тъжно-хубава. Написана е от момиче, жена, от Гери, която вече не може да пише с ръцете си, защото е болна от спинална мускулна атрофия и и е трудно даже когато седи.

На всички ни е трудно - ще речете. О да, Буда - life is disease! - животът е болест, животът е нелек - но някои ни показват, че и хиляди пъти по-трудно да им е отколкото на другите - пак успяват! Пак се трудят и правят хубави и прелестни неща - дори и да не могат да движат ръцете си!

Така че - без капка неудобство ви моля - заради Изкуството, заради мен, заради Гери и заради книгата, която е посветена на Любовта (защото се обича, както тя ни показва, не само с тялото, може и с него - но може и без него) - моля ви, елате - тя няма да дойде, защото не може, но аз ще дойда - защото мога. И искам. И трябва.

Добре дошли!

7-ми юни, 19.00 Галерия Лампион!

*От фейсбук