Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Силвио Берлускони
Силвио Берлускони

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се обърна към участниците в двудневна конференция на десноцентристката партия "Напред, Италия" в Милано с видео послание, в което каза на нейните членове, че е тук за тях, предаде италианската новинарска агенция АНСА, цитирано от БТА.

Агенцията отбелязва, че 86-годишният лидер на "Напред, Италия" и три пъти бивш премиер се възстановява в миланска болница, след като беше приет в началото на април с белодробна инфекция, свързана с внезапното влошаване на хроничната му левкемия.

"Тук съм, тук съм за вас, облечен с риза и сако за първи път от повече от месец", каза Берлускони, седнал сред куп документи пред себе си, копия на две от неговите книги и чаша вода, с плаката на партийната конференция на "Напред, Италия", както и с италианското и знамето на ЕС на заден план.

Встъпителните му думи бяха посрещнати с бурни овации.

"Ние сме основният и верен стълб на това мнозинство, ние сме гръбнакът на това правителство", продължи лидерът на основаната през 1994 г. партия.

"Напред, Италия" е част от коалицията, ръководена от министър-председателя Джорджа Мелони, "за да се увери, че нейните решения са наистина правилни, справедливи, балансирани", каза милиардерът бизнесмен, който на моменти изглеждаше уморен.

"Само за няколко месеца правителството постигна резултати, с които се гордеем", посочи той.

Берлускони също така напомни на присъстващите негови "скъпи приятели", че "Европа е нашият хоризонт за връзка, само Европа може да бъде главен герой в големите глобални предизвикателства".

Лидерът на "Напред, Италия" каза още, че партията е непобедима и че за италианците нейните членове са като "светци на свободата".

"Напред, Италия" е за нас като светска религия, религията на свободата, за която говори (италианският историк и философ - бел. ред.) Бенедето Кроче, религия на сърцето, на ума, ангажимент към нас самите, към нашите деца и италианския народ", заяви Берлускони.

"Моля ви, нека продължим така с убеденост, с ентусиазъм и страст. Ние ще бъдем непобедими, ще видите, че италианците ще ни смятат за свои светски светци, светци на тяхната свобода и благоденствие", каза той.

"Ще бъда с вас със същия ентусиазъм и ангажираност, както през 1994 г. Бъдещето е в нашите идеи, бъдещето трябва да ни гарантира истинска и пълна свобода", завърши той.