Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мирослав Соколов в съда СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Мирослав Соколов в съда СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
  • Обичам съпругата си, казва бизнесменът, който се грижи за четири деца
  • Показанията на любимката на публиката, дадени пред съдия, били объркани и хаотични
  • Разследващите са надградили доказателства, обяви съдът и пусна Соколов на свобода срещу 2000 лева гаранция

Попфолк певицата Мария СНИМКА: Инстаграм/Официален профил
Попфолк певицата Мария СНИМКА: Инстаграм/Официален профил

Изпълнен със страсти и емоции се оказа бракът на филкпевицата Мария и съпруга ѝ - бизнесмена Мирослав Соколов.

Той я удрял с юмруци и ритници по главата и тялото според Софийската районна прокуратура. Но и тя не му оставала длъжна - блъскала го по тялото и му деряла лицето. За двамата било практика да си посягат, но това било израз на любовта им, признала Мария по време на разпита пред съдия. Той бил даден, след като Софийската районна прокуратура обвини 35-годишния Мирослав Соколов в закана за убийство и за лека телесна повреда, причинена в условията на домашно насилие.

Във вторник той се изправи пред Софийския градски съд, който решаваше каква мярка за неотклонение да му наложи. След кратко заседание магистратите прецениха да е парична гаранция от 2000 лева. Тя е съобразена с неговото финансово състояние, обясниха те. За решението им надделя и фактът, че

той не е осъждан, няма криминални регистрации,

няма да живее в жилището на Мария, а и издържа четири деца - три негови и дъщерята на Мария от първия ѝ брак - Марая.

Мария носи фамилията на съпруга си Мирослав Соколов.
Мария носи фамилията на съпруга си Мирослав Соколов.

В началото на съдебното заседание адвокатът на Мирослав поиска делото да се гледа при закрити врата, както беше в Софийския районен съд преди десетина дни, защото щели да се изнасят подробности от интимния живот на двамата. Магистратите обаче прецениха, че нищо не налага закриването на съдебното заседание.

Мирослав беше задържан за 72 часа на 21 март след

сигнал на тел. 112 за ескалиращ битов конфликт в дома на Мария

в столичния кв. “Лозенец”. И до момента не е ясно дали са го подали съседи на певицата или самата Мария. Според някои твърдения на спешния телефон са звънели както тя, така и комшиите ѝ. Мирослав бил отведен в ареста на Четвърто районно управление от дошлите на място полицаи.

Два дни по-късно, на 23 март, Мария е разпитана пред съдия.

Първото обвинение към мъжа ѝ е за закана за убийство. Според прокуратурата преди две години през септември 2021 г. той извадил пистолет и го насочил към главата на певицата, която не е подавала жалба. Пред съдията тя обяснила, че не се е почувствала застрашена, и отрекла той да я е плашил с убийство , насочвайки оръжието към нея.

Адвокатът на Соколов Мариан Киряков пък попита, ако се е чувствала застрашена, би ли се омъжила за Мирослав само няколко месеца по-късно. Двамата

сключват брак на 2 декември 2021 г.

Съдът също отбеляза, че няма доказателства за това обвинение.

Второто е за причиняване на лека телесна повреда в условята на домашно насилие. Според магистратите разследващите са надградили доказателства. Те показвали определен брой телесни увреждания на фолкпевицата, които се различават от описаните от нея самата по време на разпита ѝ.

Обвинението казва, че тя била бита с юмруци и ритници по главата и тялото. Самата Мария на разпита пред съдия обаче отрекла да е ритана. Действително

имала кръвонасядане на лявото бедро, но обяснила, че то не е получено на 21 март.

“Показанията на пострадалата Соколова са хаотични и непоследователни”, посочиха магистратите. Певицата взе фамилията на съпруга си при сключването на брака им. Според съдиите тя трябва да бъде разпитана отново. Още повече че други свидетели на случилото се между съпрузите нямало. Освен това били описани детайли, които ги нямало в показанията на певицата.

“Обичам съпругата си, изписаха се големи глупости”, каза Мирослав извън залата. Той спомена и “трети лица”, но не стана ясно дали смята, че някой иска да навреди на брака им.

Самата певица досега публично не е коментирала станалото. Единствено написа в инстаграм и фейсбук: “Много неща са зад гърба ми, с които съм горда, за други нямам място в сърцето и не си ги и спомням!”.

Мария Снимка: Фейсбук/официален профил на звездата
Мария Снимка: Фейсбук/официален профил на звездата

Много нейни колеги реагираха на поста ѝ със сърчица. През последните дни пък качва снимки от своите участия.

“24 часа” я потърси още преди дни, но тя любезно отклони поканата за разговор.

Мирослав е трети съпруг на певицата. Първият ѝ мъж е Димитър Андонов. Той е син на бивш зам.-кмет на Благоевград. Двамата се ожениха през 2006 г., а две години по-късно се роди дъщеря им Марая. В началото всичко е прекрасно, но по-късно се разделиха поради “несходство в характерите”.

Малко след това Мария разказва, че има нов мъж до себе си

Оказва се, че това е Християн Гущеров, наследникът на бизнесмена Добромир Гущеров. Двамата са двойка от 2011 г., но се женят на красива церемония на 13 януари 2015 г. Датата е и рожденият ден на певицата, а венчавката им е в храма “Св. София”.

Две години по-късно обаче семейството им се разпада и те се развеждат. По-късно той се жени за Светлана Василева. Двете с Мария са приятелки и до днес.

За връзката между Мирослав и Мария първи писа в. “България Днес” след техни общи снимки през 2020 г. Тогава певицата призна, че е намерила мъжа на живота си и е по-влюбена от всякога. На 2 декември 2021 г. последва сватба №3. За разлика от предишните две, тази е в тесен семеен кръг, а Мария не беше в бяла булчинска рокля, а в тоалет във флорални мотиви. Тогава двамата си обещаха “любов до края на живота”.