Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Любомир Канов КАДЪР: bTV
Д-р Любомир Канов КАДЪР: bTV

В Руската Империя самодържавното Православие беше унищожено и заместено от безбожната религия на болшевишкия Комунизъм. Това стана след тоталният революционен Терор предприет от Ленин и Троцки, избиването на православният клир и отнемането на Вярата в Бог у оскотялата от войната и глада милионна полукрепостна тълпа, която руските аристократи наричат “чернь”. Те, аристократите впрочем, също биват унищожени от тази Революция, макар и облекли красиви мундири със златни еполети и нарекли себе си Бяла Гвардия. Чернь срещу Бялата Гвардия и безбожния Марксизъм срещу имперското Православие завършва с победата на Маркс, Ленин и Троцки. Тържествува болшевишкият терористичен атеизъм, който става държавната официална религия, а новата Империя се нарича Съветски Съюз.

Но както ни учи философът Хегел и неговият безбожен ученик Карл Маркс, в природата и обществото има Диалектика. Тоест има Единство и Борба на Противоположностите, която завършва накрая с така наречената Синтеза. Това изглежда в чудовищната територия, тероро-тория или лаборатория на Човечеството завзела една шеста от земната суша по следния начин:

1. Руската Империя след дълъг и постепенен упадък губи своите устои и търпи поражение в голяма световна война. Държавна религия е Православието, която по традиция е повластна и върви заедно с императорския двор като негова опора. Руското Ортодоксално Християнство и Имперския Двор биват унищожени от Безбожният Ортодоксален Комунизъм по време на така наречената Октомврийска Революция. Иконите на светците са почти навсякъде свалени, унищожени и заместени от портретите и статуи на “пролетарски” вождове. Вместо свещеници възникват партийни агитатори. Вместо разрушените църкви се изграждат партийни домове, а литийните шествия се заместват от задължителни манифестации, където вместо хоругви, народът задължително вее червени знамена и стилизирани портрети на онези, които са на власт плюс “светците” Маркс, Енгелс и Ленин. Анатемосването на отклонилите се от пътя на християнското благочестие при стария църковен ред, при новия режим се извършва посредством масови разстрели на несъгласните и дори на невинните за назидание, а наказанието на по-големи групи хора и народности, които не се подчиняват се осъществява с помощта на Гладомор или изселвания.

2. Така изглежда Борбата на Противоположностите и по-точно Фазата на Отрицанието. “Предишното” е унищожено и то най-безмилостно. Заместено е от “Новото” и “Единствено Правилното” съгласно Класовата Теория за обществата.

3. “Новото общество”, наричано с различни имена като социалистическо, комунистическо и пр, е по същество Марксическо, доколкото следва постулатите и философията описани надлежно в учебниците по диалектически материализъм и задължително изучавани в училища и университети. То следва предписанията на официалното безбожие и на борбата срещу идеологическия враг, който привидно приема очертанията на различни несъгласни хора, но в крайна сметка и в дълбочина противникът е самият Бог. Въвежда се социалистически морал и кодекс на поведение, включващ нововъведения като взаимното доносничество пред властите там, където преди е имало традиционно неодобрение на съборната общност за отклонения от добрите нрави; публична “самокритика” за неизпълнени норми в производството или за изказани на глас неправилни мисли вместо църковна изповед, както и всякакви новаторски “революционни” норми. Новото Общество изобретява дори свой нов език и морал, които нарича социалистически, пролетарски или прогресивни. За неговото съблюдаване бди специална група от въоръжени държавни служители овластени с абсолютна власт над живота и имуществото на останалите, наричана Държавна Безопасност или Сигурност. Тяхната роля е на своеобразен наказателен “клир”, безмилостно съблюдаващ идеологическата чистота в обществото. Те са безпрекословно и директно подчинени на Новия Държавен Абсолютистки Двор наричан Политбюро и в частност на успешно заграбилият цялата власт Генерален Секретар, който е същевременно началник на масата привилегировани слуги и подчиняеми подизпълнители съставляващи Комунистическата Партия.

3. Както следва от законите на Диалектиката обаче, прогласени от самият Маркс, настъпва ден в който обществото живяло десетилетия наред в режима на Отрицанието на Предишното, започва да загнива и внезапно, без предупреждение се срутва. Настъпва брожение, смут, въргалят се фрагменти от предишните пластове на обществени вярвания, поведение и навици, идеологическата врява става оглушителна, никой никого не слуша, стопанството и производството минават в стремителен упадък. И отведнъж и то от средите на въоръженият клир на предишния режим, като феникс възникнал от пепелта на разрушеният дотогавашен модел на обществото, като по чудо, следвайки Законите за Отрицание на Отрицанието, се поражда СИНТЕЗАТА!

4. Това е Новата Руска Държава, съчетаваща двете предишни.

Това е Нова Хибридна Империя, събрала у себе си едновременно Царският блясък на Руската Империя с нейните златни дворци и кубета, но същевременно останали украсени със старите болшевишки петолъчки. Отново са въведени литургиите и кръстенето на новите лидери пред старите оцелели икони в църквите или пред новонарисуваните, но и продължаване на поклоненията пред мумията на болшевизма Владимир Илич Ленин в неговия Мавзолей! Месиански въжделения за връщане на Съветския Съюз наложил болшевишката форма на Марксизма в половината свят, но и бълнувания за новата метафизично-православна роля на Светата Русь, каквото и да означава това понятие. А то означава нахлуване в земите на съседните страни, агресия, подривни атаки, идеологическа война, корумпиране и дори определяне на съдбата на целия свят със заплахата от ядрената война!

Ето така изглежда роденото от Диалектиката чудовище, което днес носи името Руска Федерация. А върху главата на този планетарен крокодил, отново зинал да погълне в своята паст каквото може, за да пресъздаде една нова Болшевишка Православна Московия, е възкачен един дребен, подобен на мокър плъх бивш опричник, нисш член на въоръженият клир охранявал предишния режим, който обезумял и обречен се скита сам с неравноделна походка из безкрайните позлатени коридори на Кремъл.

Какъв великолепен завършек на Историческия Материализъм!

И на Диалектическия Материализъм!

И на Единството на Противоположностите!

И на Руский Мир също!

Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Брежнев, Путин,

Мир Вам!

*От фейсбук!