Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Княз Кирил, Бербатов и актьорът Димитър Маринов
СНИМКА: НАЙДЕН ТОДОРОВ
Княз Кирил, Бербатов и актьорът Димитър Маринов СНИМКА: НАЙДЕН ТОДОРОВ

Интервю на Найден Тодоров

Българската звезда на световния футбол Димитър Бербатов гласува в българското посолство в Лондон. Първият и единствен българин, шампион и голмайстор на английската Висша лига, е в столицата на Великобритания на големия форум Bulgaria Wants You, имащ за цел да мотивира българската общност да се върне и да работи в България и за България.

За началото на форума Бербатов бе заедно с княз Кирил Сакскобургготски и първия български актьор, качил се на сцената на "Оскарите"  Димитър Маринов.

Димитър Бербатов
СНИМКА: Найден Тодоров
Димитър Бербатов СНИМКА: Найден Тодоров

А веднага след това се отправи към българското посолство и даде своя вот.

Винаги да избираме България, призова Бербатов. И изрази надежда , че след тези избори политическите партии ще стигнат до разбирателство в името на България и българите.

"Надявам се, всички ние, гражданите, се надяваме след толкова много избори, от страна на хората в политиката най-накрая да се стигне до разумно решение, което да е добре за България. За да можем всички ние да вървим напред, да се развиваме и да има стабилност", заяви Бербатов в интервю за "24 часа".

Попитан дали не съжалява, че се е върнал в България, тъй като е принуден да води прекалено много битки от най-различен характер, Бербатов отговори: "Изобщо не съжалявам. Винаги съм знаел, че ще се върна в България, за да дам обратно - на страната си, на младежта. Неслучайно от 15 г. имам фондация, която подкрепя талантливите деца. Битките са част от живота. Битки водим всички вие. Не трябва да ни плашат. Напротив - трябва да ни мотивират, да се хвърляме смело и да отстояваме принципите, за които се борим."

 "Дори хората, живеещи в чужбина, решат да останат зад граница, те все пак представляват България, остават си българи. Навиците, които са придобили в България си остават - добри или лоши, надявам се повечето да са добри. А ако са научили хубави неща и решат да се върнат да ги приложат в България, това ще бъде хубаво за всички нас. Не мога да кажа на някого "Върни се" или "Остани". Всеки сам прави изборите си. Но е важно да изберем България, където и да сме."

Княз Кирил и Димитър Бербатов се включиха в инициативата Bulgaria Wants you, чиято цел е да върне българите от чужбина в страната.
СНИМКА: НАЙДЕН ТОДОРОВ
Княз Кирил и Димитър Бербатов се включиха в инициативата Bulgaria Wants you, чиято цел е да върне българите от чужбина в страната. СНИМКА: НАЙДЕН ТОДОРОВ