Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

34-годишната Евгения изчезва на 13 октомври 2021 г. Тялото и? беше намерено в куфар, захвърлен край Перник месец по-късно.
34-годишната Евгения изчезва на 13 октомври 2021 г. Тялото и? беше намерено в куфар, захвърлен край Перник месец по-късно.
  • IT специалистът, който, преди да бъде арестуван, бил старши мениджър, отказал да се подложи на детектор въпреки настояването на тъщата си
  • Родителите на покойната жена: Не го е направил от ревност, за пари е

С камера, монтирана в детска играчка, и джаджа в телефона за 1000 лв. IT специалистът Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на съпругата си Евгения, дебнел младата жена. Той “ровел” и в телефона ѝ, щом заспяла.

Това разкриха родителите на Евгения, които във вторник бяха разпитани в Софийския градски съд. Там тръгна делото срещу Орлин Владимиров, който след дни ще навърши 38 години, и баща му, 61-годишния Пламен Владимиров, бивш служител в ДАНС.

Синът е обвинен, че е убил с притискане в областта на шията и гърдите съпругата си, а когато не успял с ръце,

Орлин Владимиров СНИМКА: Румяна Тонева
Орлин Владимиров СНИМКА: Румяна Тонева

омотал около главата ѝ стреч-фолио

“Баща му помогнал със съвети и разяснения за мястото на укриване, начина и транспортирането на трупа”, пише в обвинителния акт, който съдия Вера Чочкова прочете в залата.

34-годишната Евгения изчезва на 13 октомври 2021 г. Тялото ѝ беше намерено в куфар, захвърлен край Перник месец по-късно. Тогава бяха задържани бащата и синът.

Според обвинението трупът е бил пренесен с мерцедеса на Пламен Владимиров. В момента той е на свобода срещу 5 хил. лева гаранция, защото имал болести. Синът му е в затвора.

Повече от 8 часа роднини и приятели разказваха за отношенията в семейство

Родителите на Евгения - Капка и Андрей Чорбанови
Родителите на Евгения - Капка и Андрей Чорбанови

Владимирови, което сключило брак през 2014 г., и в очите на околните изглеждало щастливо и успешно. Евгения и Орлин имат и 6-годишен син, който сега се отглежда от вуйчо му.

“Убита е заради парите, от ревност никой не убива”, обяви през сълзи майката на Евгения - Капка Чорбанова. Според нея в основата били 90 хил. лева, които младото семейство дало като капаро за апартамент в затворен комплекс край зоологическата градина. След смъртта на Евгения парите били върнати на Орлин, а после майка му ги изтеглила.

Напрежението в семейството започнало в началото на 2021 г. По време на пандемията близо година и половина Орлин и Евгения работили изцяло в дома си. “Той в едната стая, тя в другата”, описа ситуацията майката на Евгения. Орлин бил старши мениджър в компания. На родителите ѝ обаче направило неприятно впечатление, че работното място на дъщеря им било в детската стая на малко бюро, с поглед към стената.

Според тях Орлин монтирал камерата в играчката, насочена така, че да се виждат ръцете на Евгения на клавиатурата. Искал да научи паролата на компютъра ѝ, за да следи чатовете ѝ.

През април 2021 г. Евгения заедно със сина си напуснала мъжа си за много кратко и се прибрала в дома на родителите си. Не изглеждала добре, била отслабнала. В този период двамата имали конфликт и не си говорели. Според приятелка на Евгения те нямали бурни скандали, но с дни не си продумвали. Докато се сърдел на жена си, Орлин отказал да отиде на семейна почивка, вече платена. Наложило се майката на Евгения да я придружи.

Младата жена много се натъжила, защото тогава

очаквала резултатите от биопсия заради съмнение за рак на гърдата

През юли 2021 г. Евгения се запознала с млад офталмолог от голяма столична болница. Това, което я впечатлило в него, било, че с часове можели да говорят по различни теми. Родителите ѝ не знаели за кратката връзка. “Никоя жена не бяга от хубавото”, обясни майка ѝ.

Орлин обаче вероятно разбрал, защото с баща му я следели. След изчезването ѝ той дори пуснал запис на техен съсед. На него се чувало как жената на комшията и Евгения обсъждат извънбрачните си връзки. Орлин представил записа като нещо супер секретно, което му било дадено само за двайсетина минути от “приятели на баща му”. Твърдял, че наел частен детектив, според когото жена му се е набъркала с опасни хора.

Родителите на Евгения научили за изчезването ѝ на 14 октомври 2021 г. призори от сина си. Приятелите на младото семейство узнали вечерта на 13 октомври. Орлин им съобщил в общ чат, че около 17 часа жена му отишла на фитнес и оттогава я нямало. Той обаче не бил видял с какво е облечена. Приятелите им обикаляли до среднощ столичния кв. “Лагера”, където Владимирови живеели, но не открили и следа от Евгения. Звънели в болници и полицейски управления. От трите фитнеса, където ходела, казали, че не е идвала. В следващите дни близките прегледали десетки записи от камери, монтирани на сгради и търговски обекти, но не се натъкнали на нищо. Орлин не ги придружавал в търсенето. В следващите дни в общия чат

разпитвал за техните версии за изчезването на

жена му,

дали са намерили нещо. Когато на 14 октомври 2021 г. родителите на Евгения отишли със зет си в полицията, той се държал странно. Не ги гледал в очите, повече от половин час говорел по телефона.

Оттам близките на Евгения и разследващите отишли в дома им. Орлин започнал да сваля от шкафовете кутии с обувки. “Правеше някакви хаотични действия”, описа ситуацията Андрей Чорбанов, баща на Евгения. Един от разследващите даже се изнервил и се сопнал на Орлин как може да не е погледнал жена си с какви дрехи е излязла.

Около две седмици след изчезването на Евгения майка ѝ започнала да подозира зет си и настояла той да се яви на детектор на лъжата. Орлин отказал с аргумента, че не вярва на полиграфа.

“Дори не можах да се сбогувам с детето си. Когато я откриха, не ни дадоха да я видим, защото казаха, че цял месец е била във влага и не е за гледане”, проплака майката. Делото продължава с разпит на още свидетели.