Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Василев Кадър: БНТ
Николай Василев Кадър: БНТ

"Когато НДСВ управляваше имаше страхотни кадри и това бяха едни от най-добрите години за България. Аз не съм напускал НДСВ никога. Дори Слави Трифонов не е искал от мен да напусна партията, когато ме предложи за министър", това каза бившият вицепремиер Николай Василев по повод думите на проф. Огнян Герджиков, че партията се завръща в политиката. 

"Хората в кабинета "Габровски" са напълно прилични. Има партии, които са недоволни от всичко и винаги ще са против, каквото и да се предложи. Бих се радвал като гражданин да имаме правителство", така Василев коментира състава на проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Бившият вицепремиер заяви, че в тази ситуация на държавата е по-добре да има някакво правителство, отколкото никакво. 

"В България е нямало правителство, което да е вярвало, че трябва да влезем в Еврозоната и да направи публична кампания, за да информира хората", коментира той.

"Вината е и в нас, икономистите. Няма никаква висока инфлация след приемане на еврото в нито една държава, която е приела еврото. Най-високата инфлация в Европа в момента е в Унгария, която не е приела еврото. Със сигурност заплатите и доходите на хората ще нараснат. Хората ще забогатеят. Цените няма да се вдигнат заради еврото", увери Василев, който бе министър на икономиката в периода 2001 - 2003 г. в правителството на Симеон Сакскобургготски.

Василев каза, че не е сигурно дали ще станем членове на Еврозоната през 2024 г. 

"Ние нямаме ясна политическа воля. Виждате, че дори не ни искат в Шенген", каза той пред БНТ.