Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нелегалните мигранти са задържани в к-с "Възраждане". Снимка:24 часа
Нелегалните мигранти са задържани в к-с "Възраждане". Снимка:24 часа

Джип с мароканци хвърчи по улиците на града, преследването започнало още от Дебелт

Поредна акция на МВР срещу нелегалните мигранти в страната. Този път имало гонка с полицията в Бургас.

Каналджията е задържан, представил се е за британец. Тестът му за алкохол е отрицателен. Правят му тест за наркотици.

По данни на полицията около 20 ч. в района след средецкото село Дебелт служители от жандармерията забелязали лек автомобил “Нисан кашкай”, със софийска регистрация, в който влезли няколко човека.

Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през к-с “Меден рудник” по улиците “Тодор Александров” - “Иван Вазов” - “Христо Ботев”, направил ляв завой по ул. “Сан Стефано” - ул. “Гладстон”. В района на кръстовището с ул. “Иван Шишман” се блъснал в паркиран празен лек автомобил.

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент От купето на “нисана” излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже / седем от които са задържани/.

Установено е, че водач на автомобила е 44- годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се издирва в момента от полицейските служители.

Удареният от джипа автомобил е собственост на жената на бившия следовател Иван Христов, който навремето разследваше атентата срещу несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите.

Пред 24 часа той разказа, че при удара на автомобилите се чул силен трясък. "Полицаите реагираха много професионално. Все пак малкият дявол се случи, защото вместо колата на жена ми на мястото можеше да има човек, майка с дете", коментира Иван Христов.

При преследването нисанът се забил в автомобила на съпругата на следователя Иван Христов.
При преследването нисанът се забил в автомобила на съпругата на следователя Иван Христов.