Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова Кадър: bTV
Корнелия Нинова Кадър: bTV

"Мнението на германския конституционен съд е, че машините не са надеждни. Не се коментира дали има подправени бюлетини. Ще има видеонаблюдение във всички секции, което ще излъчва броенето на живо. Бюлетините ще се показват на живо, за да може всеки да види какво ще се случва", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" за връщането на хартиената бюлетина. 

"Много се вдигна тонът на тази тема. От 220 проведени общински събрания, има две декларации, които са пристигнали на "Позитано". Нашата цел е всеки гражданин да може да упражни правото си на вот. Няма нищо по-демократично от това да дадеш на всеки човек право на избор", каза тя.

"Няма да има повече и тъмна стаичка. Гласуването ще става открито, както се вижда сега машината. Машините остават и се дава право на избор. Гласът на хората ще е гарантиран с правенето на един общ протокол", увери лидерът на БСП.

"Когато въведохме машинното гласуване през 2019 г., имаше смесено гласуване. Това е и предложението ни сега", заяви Нинова пред bTV.