Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Архив
Бойко Борисов СНИМКА: Архив
  • Искаме оставката на енергийния министър Росен Христов. Причината - напада политически "Промяната", които са наш потенциален партньор
  • Можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво
  • Кабинетът може да е без политически лица. Вариант две - шефовете на парламентарни комисии да станат министри
  • Вече имаме работеща коалиция
  • Радев проявява мъдрост и търпение
  • Един и същи човек снима мен и Лена и Кирил Петков. Когато започнете да питате тях за парапета, тогава и аз ще говоря за Мата Хари

Ние можем да направим правителство с първия мандат. То няма да е устойчиво и няма да предизвика спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да расте. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

Той още веднъж обясни, че трябва да се благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата.

За да няма его и да няма ядосани по трасето, въобще не трябва да се говори за първи, втори и който и да е било мандат. Но ни имаме вече много добра коалиция, категоричен бе Борисов. 

Според него най-лесно ще е, ако третия мандат отиде при "Български възход". Това правителство, което ще се прави, за съжаление, ще е с кратък мандат. Шефовете на комисии да станат министри за по 5 месеца, да изпълнят тези точки и тогава да отидем на избори, каза още Борисов. 

Обясни, че когато президентът се държи мъдро сега не може да говори обратното. Последно се чул с него по време на европредседателството. 

И обясни, че по важните теми в парламента има мнозинство. Даде за пример гласуването за F-16, оръжието за Украйна. Решението за 100% диресфикация на руското ядрено гориво - 153 гласа за. Ако продължи да работи така парламентът, как да обясним защо разваляме парламентът, каза Борисов.

Плевнелиев издигна и намери името на Христо Иванов. Той сложи Асен Василев за министър. Мони Паси е абсолютно безспорен. Не искаха така и минахме на други разговори, каза още Борисов. За да не се превръща в сватбарски бюджета пък трябвало да се гласува само по договорени точки, а не в зала партиите да се надцакват.

Ако мен Царя ме покани на разговора, аз нямам очи да не отида. След като Асен Василев и Христо Иванов са работили с него сега не отиват на срещите, каза Борисов. Аз съм ходил на лидерски срещи от Берлин до Москва, каза още той.

Машините остават в пълния им обем. Всеки български гражданин, който иска да гласува на машините на Мадуро може да го направи, каза Борисов. И бе категоричен, че нямало "хартиена коалиция" с БСП и ДПС. 

Какво е в моята душа е без значение. Всички ме питат защо съм толкова добронамерен. Защото ме интересува как хората ще изкарат зимата, която ще е много тежка, отговори Борисов дали е простил на Асен Василев и Кирил Петков за ареста му. И обясни, че е готов да се срещне с тях.

Той обясни, че няма да е премиер, въпреки, че може да ръководи "най-добре от всички". ГЕРБ обаче били готови със състав на кабинета. Заставаме на един лист по 30-40 точки и тогава казваме в мандата - дали е на ГЕРБ, ПП, "Да, България" или БСП. Даваме 20 министри, като съставът може да са без политически лица, но те трябва да изпълняват точките, които са се разбрали контактните групи, обясни лидерът на ГЕРБ. 

Обясни, че е ядосан на служебния енергиен министър Росен Христов заради атаката му срещу "Промяната". Откъде накъде той ще напада нашите възможни партньори, защити Борисов ПП.  И поиска оставката на Христов.

 "Какво каза Христов? Кирил Петков е купувал газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо за дългосрочни отговори за доставка. Краткосрочните договори са подписани в нарушение на Закона за енергетиката. И Христов е установил всичко това при встъпването си в длъжност", коментира Борисов. Вчера енергийният министър обясни, че предишното правителство не е положило усилия за осигуряването на нов дългосрочен договор за доставка извън количествата от Азербайджан. В допълнение на това краткосрочните договори са подписвани в нарушение на Закона за енергетиката.

Никога не съм имал кюлчета. Заклех се във всичко, че не съм имал кюлчета. Аз съм години наред съм имал жена банкер, да си държа парите така. Те и в тоалетната ме записваха, каза още Борисов. Той бе категоричен, че Румен Радев го е снимал дрон.  И обясни, че ще отговаря на въпроси за Мата Хари, когато журналистите започнат да питат Кирил Петков и Лена Бориславова за парапета. "Уморих се вече да говоря толкова години за неща, които не са се случвали. Защо други не ги записват, защо аз не записвам някого. Какво като ме записват, народа пак сме сложи пръв", каза Борисов.

И обясни, че един и същ човек записва него и Лена Бориславова и Кирил Петков на парапета. Еднакви неволи имаме, еднакви врагове. Питайте кой ги снима и да обединим усилия да ги намерим. Ето, още една коалиция, каза Борисов.

На 10 ноември 1989 г. изобщо не съм се занимавал с политика, играех си футбол и си гледах живота. Имах най-голямата охранителна фирма, каза Борисов.