Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Михайлов СНИМКА: Румяна Тонева
Васил Михайлов СНИМКА: Румяна Тонева

Васил Михайлов е нарушил домашния си арест, като е излязъл от дома си и е ходил в заведение. Това е причината Софийска Районна прокуратура да поиска той да бъде задържан под стража. Това съобщи наблюдаващият обвинител по делото Георги Иванов.

Той обясни, че имало проверка на съдебна охрана, която установила нарушението. Изискана е и справка. Тя ще трябва да докаже дали няколко дни, след като е бил освободен, мъжът е бил без електронна гривна. Такава му бе назначена от съда.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев поиска по морални причини оставката на бившия зам.-шеф на Окръжна прокуратура-Перник, а в момента - редови, прокурор Бисер Михайлов, баща на Васил. Това става известно от изявление на Гешев, публикувано и на сайта на прокуратурата. "Това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът", посочва Гешев.

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4 часа, в близост до детска площадка в Перник, многократно е удрял и ритал в главата мъж. Той и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това Михайлов се закани да убие жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14 часа, в близост до заведение в Перник, многократно е удрял в главата друг човек. Деянието е извършено по хулигански подбуди.