Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реджеп Тайип Ердоган СНИМКА: Ройтерс
Реджеп Тайип Ердоган СНИМКА: Ройтерс

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че в западните страни се засилват безпокойствата във връзка с осигуряването на енергия и на храни, като добави, че Турция "няма такъв проблем", предаде Анадолската агенция.

С настъпването на зимния сезон на Запад се увеличават безпокойствата по отношение на обезпечаването на енергията и храните. Ние нямаме такива притеснения, подчерта Ердоган.

Междувременно турският лидер добави, че милиони хора от Африка до Азия изпитват затруднения при осигуряването на основни хранителни продукти, предаде БТА.

Той подчерта, че над 7 млн. тона украинско зърно вече са изпратени на световните пазари през Турция след подписването на споразумение за износа на украинско зърно.

Доставките на зърно се извършват съгласно споразумението, подписано в Истанбул на 22 юли между Турция, Руската федерация, Украйна и ООН, предвиждащо безопасен износ на зърно и хранителни продукти от украински пристанища. В Истанбул бе установен Съвместен координационен център, който инспектира товарите.