Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

29-годишният мъж оказал яростна съпротива при задържането си

29-годишен шофьор от Шумен спретна гонка с полицията в Морската градина на Бургас, след като не спря за проверка на 15 септември вечерта, съобщиха от Областната дирекция на МВР. След преследване колата заорала на пясъка, а нарушителят е задържан след оказана яростна съпротива.

Около 21.40 ч. в района до популярен ресторант в Морската градина полицейски служители от Пето Районно управление подали звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил сеат с шуменска регистрация, който се движел срещу тях по крайбрежната алеята, в посока моста, въпреки че движението на автомобили в района е абсолютно забрнено.

Водачът на автомобила не се подчинил и продължил да се движи в посока хотел "Приморец", , полицейската патрулка го последвала. Малко преди входа на Морска гара сеатът навлязал на плажната ивица и забоксувал.

Водачът му отказал да излезе от колата и оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и белезници, уточняват от полицията. Проверка установила, че задържаният мъж е на 29 г. от Шумен. Той е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин.

Нарушителят отказал да даде кръв за химичен анализ, поради което е задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление Бургас.