Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Магърдич Халваджиян
Магърдич Халваджиян

"Какво са изборите - да избереш едни хора, които получават по-голям процент от другите. Аз от 25  г. съм на избори като правя предавания. Не е толкова страшно да има избори. Не сме само ние. В Италия все някакво правителство пада, идва ново, после и то пада, ние не правим изключение. Не знам как се мотивират хората с тия глупости, които говорят политиците. Не ги слушам вече, не ме интересува. Ядосвам се, че ни мислят за идиоти. Не чувам платформи какво ще направят и после да им държат сметка." Така режисьорът Магърдич Халваджиян коментира в "На фокус" по Нова ТВ предизборната ситуация у нас. 

Смята, че проблемът е в контрола на обществото, защото "толкова години едни хора да обещават, а не ги питат после какво стана". "Не са сбъркани политиците - ние нещо не сме добре", смята Халваджиян.

Призна, че е фен на президентската република, но смята, че на Балканите "такова животно не може да съществува". "Такъв ни е манталитетът в бившите тоталитарни държави - дай му цялата власт и гледай какво ще се случи. Разочаровани сме от всички нови месии, идва следващия и се почват същите работи. Гражданско общество в България няма. То е токова крехко. При липсата на гражданско общество една президентска република ще ни закопае - няма контрол, гражданско общество и цялата власт ще е в ръцете на един човек", допълва режисьорът.

Казва, че не очаква прогнозите за тежка зима за стреснат хората. "Ние сме страна от оцеляващи хора. Не знам с какво може да бъде стреснат този народ. Той е в стрес от 30 г., преди това още 40 г. беше в стрес, но не го разбираше. Всичко е преживял, трудно ще бъде уплашен, но не ми се иска 2023 г. да преживяваме неща, които са останали назад във времето. Повтаряме едни и същи грешки до припадък", смята Халваджиян.

Разкри и че Софи Маринова, която е в журито на "Звездите в нас" никога в живота си не е била в жури. Когато я поканил, тя му казала, че не е била никога в жури и била много притеснена какво ще говори, дори се страхувала. Това обаче било само в първото предаване, след това се отпуснала и вече е съвсем друга.