Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Габриела Николаевна
Габриела Николаевна

С условна присъда за кражба е била Габриела Николаевна, която пияна и с крадена кола удари 2 автомобила и патрулка в Плевен. Рецидивистката обяснила, че се качила на колата, за да си търси кучето и да си вземе цигари.

Тя беше задържана в нощта срещу 11 юли. Пила с компания, но всички заспали. Габриела видяла, че кучето ѝ го няма, и взела ключовете за колата на един от приятелите си. Качила се на нея и тръгнала да обикаля из Плевен. Блъснала 2 коли, преди да я подгонят полицаи, а накрая ударила и патрулка, преди да я заловят. Оказало се, че дори няма книжка.

Въпреки промилите младата жена се държала адекватно по време на задържането си. Според полицаи вървяла нормално, не заваляла и била адекватна. Дори поискала от униформените яке, защото ѝ било студено.

Прокуратурата я обвини за кражбата на колата, за потрошените при гонката автомобили и за шофиране след употреба на алкохол. В четвъртък прокурор Дойчо Тарев каза в съда, че тя има досие на закоравял престъпник. Наскоро Габриела била осъдена за кражба, а новите престъпления извършила в изпитателния срок на наказанието. “Преди това има глоба за неизпълнение на заповед за лице с домашно насилие. Има осъдителен диспозитив, но е освободена от наказателна отговорност, защото е леко деяние – държане на наркотични вещества”, посочи още той.

“Предвид показанията на дрегера - 3,77 промила, не виждам умисъл. Човек с 3,77 промила, за какво да мисли, какъв умисъл и какво може да прави”, попита служебният адвокат на Николаевна Евелин Гоговски. Тя каза пред съда, че съжалява за стореното и поиска по-лека мярка.

Магистратите обаче изтъкнаха, че тя е осъждана, в изпитателен срок на стара присъда е и се позоваха на психиатрична експертиза. Според нея “освен”, че е можела да осъзнава постъпките си, Николаевна проявява поведенчески отклонения и е склонна към риск.